Evb

Glutenfri diæt: En værdig vægttab mulighed?

Glutenfri er ikke det samme som en low-carb diæt. Før du hopper med på denne vogn, forstår, hvad en glutenfri diæt virkelig betyder.

Mennesker med cøliaki stole på en speciel diæt at behandle tilstanden og lindre deres symptomer. For nylig har andre mennesker blevet vedtage denne diæt, som skærer ud gluten, et protein der findes i visse kornsorter, som et vægttab værktøj.

Men selv om denne type kost er afgørende for mennesker med cøliaki, "glutenfri kost er ikke et vægttab kost, plain and simple," siger Tricia Thompson, MS, RD, en diætist og forfatter i Manchester, Mass., der har specialiseret sig i cøliaki og gluten-fri kost.

Thompson har bemærket de seneste interesse i glutenfri kost for vægttab, men mener kosten kan have dukkede op på offentlighedens radar mod slutningen af Atkins Diet dille. Denne diæt er meget lav i kulhydrater, som findes i fødevarer som brød, kiks, pasta, korn og bagværk. Mennesker med cøliaki kan ikke spise fødevarer, der indeholder gluten, som findes specifikt i hvede, rug og byg. Men en glutenfri kost er en lægeordineret metode til at spise, der involverer mere end bare at skære ud visse fødevarer, Thompson advarer.

Den glutenfri diæt: Et hurtigt overblik

Når folk med cøliaki spiser fødevarer, der indeholder gluten, deres immunsystem reagerer ved at forårsage skader på strukturer i tyndtarmen at optage næringsstoffer. Mere end 2 millioner europæere har den betingelse, som kan forårsage en række symptomer, herunder anæmi, mave forstyrret og oppustethed, træthed og vægttab.

Ifølge National Institutes of Health, er den eneste behandling for cøliaki nøje overholde en livslang glutenfri diæt. Bortset fra fødevarer, der indeholder hvede, byg og rug, kan gluten findes i mange forarbejdede fødevarer, herunder saucer, pålæg, og flavored ris blandinger. Som et resultat, har folk på en glutenfri diæt for at være meget opmærksomme på, hvad de spiser.

Den glutenfri diæt: begrænsninger og advarsler

Mennesker med cøliaki skal også passe på mindre end sunde gluten erstatninger. "En masse af forarbejdede glutenfri fødevarer er ikke de sundeste fødevarer - forarbejdede glutenfri brød, pasta og morgenmadsprodukter tendens til at være lavet med raffineret rismel eller majsmel, og i modsætning til raffineret hvede-baserede produkter, er de ikke beriget for det meste, så de ikke giver en hel masse om ernæring, "siger Thompson.

Men folk på en glutenfri diæt har stadig en masse muligheder. En glutenfri måltid kan omfatte fersk kød eller fisk, bønner, friske grøntsager og pasta eller brød lavet af glutenfri fuldkorn. De kan vælge fra en bred vifte af sunde kerner, der er lækker og nærende for alle, såsom:

  • Amaranth
  • Quinoa
  • Vilde ris
  • Hirse

Disse muligheder illustrere hvorfor, selvom en glutenfri diæt er ikke nødvendigvis en god idé for vægttab, kan nogle komponenter i en glutenfri diæt være værd at undersøge. "Med alle midler, de sunde kerner indarbejde," siger Thompson.

En kop quinoa eller amaranth indeholder mere end 5 gram fibre. Da kost højt i fiber tendens til at fylde dig op, hvilket resulterer i din spise mindre, dette er en måde at tilføje nogle gluten-fri fødevarer kunne være nyttigt i vægttab.