Evb

Forståelse voksen-debut allergi

Mens vi ofte tænker på allergi som starter i barndommen, voksne ikke er immune over for første gang allergi. Her er, hvad gøre for at hvis du har mistanke allergi symptomer.

De, der er heldige nok til at skøjte gennem barndommen og ungdommen uden kløende, vanding øjne er ikke immune over for allergi for livet. Udvikling voksen-debut allergi - fra høfeber til fødevareallergi - er muligt, uanset hvor gammel du er.

Allergier udvikler når dit immunforsvar fejlagtigt identificerer et stof som pollen, skimmel, dyrehår, eller fødevarer, som skadelige. Stoffet betegnes som et allergen. Den allergen stimulerer celler i dit immunforsvar til at frigive visse kemikalier, såsom histamin, som så føre til allergi symptomer.

Afhængigt af de involverede allergen, kan allergi symptomer inddrage næse, øjne, bihuler, luftveje, hud og fordøjelsessystemet. Reaktioner kan variere fra mild til svær og i nogle tilfælde, forårsage anafylaksi, en livstruende tilstand.

Voksen-debut allergier: hvorfor nu?

Der er en masse eksperter stadig ikke kender om allergi, herunder hvad der udløser dem. Eksperter ved dog, at forekomsten af allergisk rhinitis, også kaldet høfeber, i Europa og resten af verden er stigende.

De fleste teorier om, hvorfor allergisymptomer har øget fokus på "højere koncentrationer af luftbårne forurenende stoffer, stigende støv mide befolkninger, mindre ventilation i boliger og kontorer, kostfaktorer og stillesiddende livsstil," forklarer Deborah Pockross, MD, en læge på Kenilworth Medical Associates i Kenilworth, Illinois, og personale læge på Northshore University Health System i Evanston.

En anden teori er hygiejnehypotesen - betyder "en mere sanitære miljø [og mindre udsættelse for bakterier] øger modtageligheden for allergisk sygdom ved at undertrykke den naturlige udvikling af immunsystemet," Dr. Pockross tilføjer. Med andre ord er vores levevilkår og fødevarer så ren, at de ikke tilbyde vores immunforsvar nok til at gøre, så vores systemer overreagere på allergener i stedet.

Hvem er i fare for voksne debuterende allergi?

De fleste mennesker, der er diagnosticeret med allergi som voksne sandsynligvis haft en allergisk episode tidligere i livet, at de ikke kan huske. Ofte allergi følger en forudsigelig bane: eksem og fødevareallergi hos spædbørn og småbørn, så høfebersymptomer i midten til slutningen af barndommen. Allergisymptomer kan falme i løbet af teenage årene, kun at vende tilbage, når du er en voksen.

Nogle mennesker er dog, oplever allergisymptomer for første gang i voksenalderen. Dette sker oftest i din tyverne, trediverne og fyrrerne snarere end i de senere år. "Som vi alder, er vores immunsystem svækkes - det er derfor flere seniorer får lungebetændelse end 20-årige," siger Anthony J. Weido, MD, formand for Allergi & Astma Associates, en multi-location praksis i større Houston, Texas, og Gulf Coast-området. "Som immunsystemet svækkes, hyper-allergiske reaktion svækker også," siger han.

Enhver form for allergi kan forekomme i voksenalderen, herunder høfeber, kæledyr allergi, og støv mide og mug allergi samt insektstik, narkotika og fødevareallergi. Igen, eksperterne er ikke helt sikker på, hvorfor dette sker, men teorier inkluderer at blive udsat for allergener, når immunforsvaret er svækket, såsom under en sygdom eller graviditet, ikke at blive udsat for et tilstrækkeligt højt niveau af allergenet som et barn, men nåede denne tærskel som voksne; flytte til en ny placering med forskellige træer, planter og græsser, eller få et kæledyr.

Administrerende allergisymptomer

Hvis du er generet af milde symptomer på allergi fra høfeber og lignende, det er fint at prøve over-the-counter antihistaminer. Hvis dette ikke hjælper, skal du kontakte din læge for at udelukke andre betingelser og eventuelt få en henvisning til en allergolog, som kan hjælpe med at bestemme specifikke udløsere, måder at undgå dem, og medicin.

Hvis du har mistanke om du har en fødevareallergi, tager det meget alvorligt, da det kan være livstruende. Vær sikker på at arbejde tæt sammen med en bord-certificeret allergolog, som vil lære dig om at undgå uventede kilder til mad og styring af dine symptomer på allergi.

Allergi kan være ubehagelige, uanset hvor ung eller gammel du er, men din medicinske team kan hjælpe dig med at identificere dine allergi udløsere og finde løsninger.