Evb

Forebyggelse dehydrering fra flyrejser

Alt for ofte kan rejser med fly forlade dig følelsen udtømt og tørret ud af den tid, du lander. Her er nogle nemme måder at holde dig hydreret, næste gang du flyver.

Flying kan være en hurtig og bekvem metode til at komme rundt, men det har nogle ulemper. Nogle af de fælles sundhedsmæssige problemer, der påvirker flypassagerer, for eksempel, er ofte et resultat af manglende fugt i kabinen luften, hvilket kan føre til dehydrering, hvis du ikke er forsigtig. Luften inde i kabinen af ​​en plan har sædvanligvis en luftfugtighed på 10 til 20 procent - meget lavere end en komfortabel typisk indendørs luftfugtighed på 30 til 65 procent. Af denne grund er det meget vigtigt at tage forholdsregler for at holde dig hydreret, mens du er på et fly.

På flyet: hvorfor er lav luftfugtighed er et problem?
Dehydrering kan forårsage problemer spænder fra mildt ubehag forårsaget af tør hud og skratter øjne for potentielt livstruende problemer, såsom problemer med at trække vejret for folk, der har luftvejssygdomme som astma. Dehydrering kan også føre til træthed, siger William L. Sutker, MD, chef for smitsomme sygdomme på Baylor University Medical Center i Dallas.

At være i et lav luftfugtighed har en anden advarsel: Du er på øget risiko for at fange en respiratorisk virus, såsom en forkølelse. Fugtighed i luften holder dine luftveje fugtig, så foringen kan hjælpe fælde bakterier forsøger at indtaste din krop. Når luften du trækker vejret er for tør, kan slimhinderne i luftvejene ikke gøre sit arbejde, og virus eller bakterier kan indtaste mere frit.

Smarte måder at bekæmpe tør luft på flyet
Der er en række enkle måder, du kan holde forskellige systemer i din krop hydreret, mens du er i luften.

  • Drik masser af vand ". Dehydrering kan undgås ved at drikke væske hele flyvningen," siger Dr. Sutker. Forbered dit fly ved at købe en stor flaske vand før bording flyet, og nippe fra det hele din tid på flyet. Mange foreslå otte ounce vand for hver time i luften. Men vær opmærksom på, at ikke alle væsker er en god idé. Sportsdrikke designet til at erstatte elektrolytter kan være store muligheder i nogle tilfælde, men er ikke nødvendigt, når du prøver bare at holde hydreret (og de ofte pakke i en unødvendig mængde af ekstra kalorier). Derudover kan nogle drikkevarer såsom dem, der indeholder alkohol eller koffein, har en negativ effekt. "Alkohol kan forværre dehydrering og bør undgås eller holdes på et minimum," Sutker siger. Koffeinholdige drikkevarer, såsom kaffe, te og cola, kan også fremme dehydrering.
  • Pack en god fugtighedscreme. Luften inde i flyet kabinen kan gøre et nummer på din hud, får det til at blive tør, skællende og kløende. Du kan fugte din hud indefra ved at drikke masser af vand og udefra ved at anvende en fugtighedscreme til dit ansigt og hænder - uanset hvor du kan bevare fugt. Stuve en rejse-størrelse stash af en favorit lotion i din pung eller bære-on og anvende det ofte under flyvningen for at beskytte din hud mod fugttab. Du kan også købe en lille vand spray til at holde dit ansigt dugfrisk og forhindre det i at tørre ud under flyvningen.
  • Medbring øjendråber. Uanset om de er saltvand dråber eller medicineret øjendråber foreslået af din læge, kan øjendråber være en redningskrans i tør kabineluft, især hvis du bruger kontaktlinser.
  • Overvej næsespray. Tør kabineluft kan forårsage nasal ubehag og endda næseblod i nogle mennesker. Hvis din næse bliver tør på grund af den lave kabine fugt, når du flyver, overveje pakning en saltvandsopløsning næsespray eller dråber.
  • Tjek din astmamedicin. Hvis du bruger steroidinhalatorer, tale med din læge for at se, om medicinen vil være nok til turen, eller hvis din recept skal øges eller ændres.

Efter disse tommelfingerregler vil hjælpe dig med at holde godt hydreret, og kan hjælpe med at gøre flyvning mere behagelig del af din rejse.

Lær mere i Everyday Health Sund rejse center.