Evb

Føre en krig mod rynker

Der er masser af anti-aging produkter derude, der lover at zappe rynker hurtigt. Find ud af hvilke prøvede og sande metoder rent faktisk arbejder.

Selv hvis du føler dig ung, dynamisk og fuld af energi på indersiden, kan du stadig finde, at rynker på din hud bringe din alder op et par hak. Folk, der arbejder for at beskytte deres hud hele livet kan hjælpe med at forhindre rynker. Men selv om rynker er allerede ankommet, kan masser af anti-aging behandlinger hjælpe med at mindske tegn på, at proklamere hvor mange fødselsdage, du har fejret.

Som hud aldre, ændrer det. Hud mister noget af sin fedtindholdet og vises tyndere. Det bliver også mindre elastisk og viser virkningerne af tyngdekraften. Genetik, vil også til dels bestemme rynker, du får på dit ansigt og krop. Men du er nødt har en vis kontrol - disse livsstilsvaner både kan føre til rynker og gøre de eksisterende rynker mere fremtrædende:

 • Smoking
 • Solen
 • Sove på din side eller maven

4 måder at forebygge rynker

Du kan undgå nogle af de faktorer, der gør rynker værre ved at følge dette råd:

 • Altid beskytte din hud mod solen. Det betyder at begrænse, hvor meget tid du bruger i solen, overøser din krop i solcreme, når du er udendørs, og iført lange bukser, langærmede skjorter og bredskygget hatte til at holde sol fra huden og beskytter mod rynker, alder pletter, og hudkræft.
 • Der må ikke ryges. Når det kommer til rygning, er det bedst aldrig at starte. Men hvis du er ryger, vil stoppe nu hjælpe med at holde din hud ung og forebygge rynker. Det er aldrig for sent at høste fordelene ved rygestop.
 • Hold ud af solariet. Brug ikke solarier, periode. Disse stråler vil skade din hud, så du mere tilbøjelige til at rynker (og eventuelt hudkræft såvel).
 • Holde huden hydreret og fugtes. Drik masser af vand hele tiden. Gør det til en sund vane, mens du er ung og fortsætte ind i din senior år. Det er også vigtigt at bruge en daglig fugtighedscreme, hvis din hud er tør at holde det smidig og glat.

6 anti-aging behandlinger til at gøre rynker forsvinder

Når rynker begynder at dukke, kan du overveje at prøve en anti-aging rynke behandling, såsom en kemisk peeling eller Botox. Der er forskellige muligheder, hver med fordele og ulemper. Afhængig af sværhedsgraden af ​​dine rynker, kan du overveje:

 • Retin-a og alfa-hydroxy syre (AHA) produkter. Retin-A er et receptpligtigt styrke vitamin En formel, der mindsker forekomsten af linjer. AHA-produkter virker som hud skaller og findes i over-the-counter formuleringer. Fordi disse produkter fremmer cellefornyelsen, kan de irritere huden. Du vil også nødt til at beskytte nyligt behandlede hud fra solen for at undgå en brænde.
 • Vitaminer. Vitamin A er den aktive ingrediens i recepten anti-aging behandling Retin-A, så hvis du ønsker at vælge en over-the-counter rute, kan du prøve at skønhed midtergang mærker af aktuel vitamin A anvendes på huden, siger Sandra Marchese Johnson, MD, en hudlæge med Johnson Dermatology i Fort Smith, Ark Dr. Johnson anbefaler også at tage et dagligt multi-vitamin for en naturlig måde at holde sig sund og hjælper med at holde rynkerne væk.
 • Kemiske peelinger eller microdermabrasion. Disse procedurer fjerner mange lag af huden fra ansigtet og effektivt at slippe af fine rynker. Der er en risiko for infektion, og huden kan være rød og øm umiddelbart efter indgrebet. Heling og restitutionstid afhænger af dybden af ​​proceduren.
 • Botulinum toxin (Botox) injektioner. Botox er en bakterie-baserede toksin sprøjtes ind i ansigtet for at slippe af rynker ved midlertidigt at lamme eller svække musklerne forårsager rynker og rynker. Ulempen? Resultater fra Botox sidste for kun tre til seks måneder, og skal gentages.
 • Injicerbar fyldstoffer. Disse stoffer, herunder forskellige typer af kollagen, fedt implantater, og andre typer af fyldstoffer, der anvendes til at plumpe op dybe rynker og udtynding læber.
 • En ansigtsløftning eller plastikkirurgi. Når sagging hud og folder, der er problemet, kan operation redrape hud for en stram, ungdommeligt udseende. Plastikkirurgi kommer med generelle kirurgiske risici såsom reaktion på anæstesi, længere restitutionstid, og infektion.

Hvad med de anti-aging produkter, der lover hurtige resultater mod rynker? De er virkelig bare fugtgivende huden, siger Johnson. Dette minimerer forekomsten af ​​rynker. Du kan få den samme virkning fra fugtgivende din hud regelmæssigt og opholder hydreret ved at drikke rigeligt med vand.

"Hvis du ikke fugter din hud indefra med vand og ordentlig næringsstoffer samt udefra med liberale blødgørende, vil din hud ser gusten og dehydreret," tilføjer Johnson.

En sund livsstil kan hjælpe med at fremme god senior sundhedstilstand generelt - og rynke forebyggelse er bare en anden ekstra fordel.