Evb

Folk fødevarer, kæledyr kan spise

Dyrlæger advarer imod at give dyr menneskelige fødevarer ud af bekymring for deres ernæring og generelle sundhed. Men det betyder ikke, du kan ikke give Fido lejlighedsvis behandle.

Du har hørt det mange gange fra dyrlæger og venner: "Du skal ikke give folk mad til dit kæledyr!" Men du er stadig fristet til at snige en smag af jordnøddesmør eller is til din tilbedende dyr følgesvend - og det viser sig at de fleste mennesker mad i meget små mængder er bare fint. Men før du forkæle din dyr følgesvend, er det nyttigt at forstå, hvordan mennesker mad påvirker PET sundhed.

Dybest set, spørgsmålet koges ned til én af portion kontrol - et begreb, som enhver dieter bør være bekendt med. Ligesom du kan personligt ikke overdrive godbidder uden at skade din talje, kan dit kæledyr ikke spise menneskeføde (som er ligesom en godbid til ham.)

"Dyr, spiser hovedsageligt til at opfylde deres behov for kalorier, ikke protein, mineraler eller vitaminer," siger dyrlæge Robert C. Backus, DVM, ph.d., direktør for Nestle Purina Begavet Small Animal Nutrition Program i afdelingen for veterinær medicin og kirurgi på University of Missouri College of Veterinary Medicine i Columbia.

De humane produktionsdyr tendens til at lide mest (og at vi mennesker nyder at give dem mest) er propfyldt fuld af kalorier, men det giver ikke de næringsstoffer, at dyrene har brug for. (Den menneskelige ækvivalent ville leve på donuts i stedet for en velafbalanceret måltid.) Tør eller på dåse kommercielt tilberedt foder - så utiltalende som den er ved sammenligning - giver det korrekte kalorieindhold belastning per portion til dit kæledyr, samt ernæring han har brug for.

Retningslinjer for menneskelige fødevarer portioner

Så hvis du ønsker at give dit kæledyr en fødevare godbid, skal du måske til at gøre lidt matematik først. Det er den samme form for matematik, du skal gøre for at finde ud af, hvor stor en godbid du kan tillade dig selv i din egen kost. Til kæledyr indebærer math din dyrets vægt (ofte omregnes til kilogram). Hvor aktiv PET er, samt sundhedsmæssige faktorer såsom graviditet vil påvirke daglige kalorie behov. Men selv forholdsvis aktiv kæledyr har brug for langt færre kalorier, end vi gør (a £ 10 kæledyr, for eksempel, kan kun brug for omkring 400 kalorier om dagen).

Dr. Backus anbefaler at holde folk-food smagsoplevelser til mindre end 10 procent af de daglige kalorier dit kæledyr forbruger.

"Kalorieindhold-tætte behandler er ikke en god idé, fordi det er let at give for meget. For eksempel ville en spiseskefuld jordnøddesmør give 10 procent af daglige kalorie behov for en 32-pund hund, ligesom en standard schnauzer. En kalorie tilsvarende i æbleskiver ville være omkring en og tre fjerdedele kop, "siger han. Nogen måde du skive det, behøver de dele ikke virke som en masse at de fleste ejere, som måske har svært ved at skære deres pooch løs på en lille smag af jordnøddesmør. Men det samme sker for kæledyr, der spiser en masse af menneskelig mad som sker med os, når vi forsøger at leve på donuts: De bliver overvægtige og underernærede.

Den nederste linje for både dig og dit kæledyr er dette: "Treats er okay at give, men ikke i overskud, på en kalorie basis," siger Backus. Bestemt en kost, der primært består af menneskelige fødevarer ville ikke være sundt for dit kæledyr.

Backus også advarer om, at mens de fleste levnedsmidler kan fordøjes af hunde og katte, visse typer kulhydrater er svært for katte at fordøje - så styre fri af dele slik med din kat venner.

Nogle menneskelige fødevarer forholdsregler

Du har måske også hørt, at druer og rosiner er giftige for hunde. Mens disse er fødevarer, som du måske ønsker at undgå at give din hund på en regelmæssig basis, er der meget lidt grund til at bekymre sig, hvis de spiser et par druer eller rosiner fra tid til anden.

"De tilfælde, hvor jeg har været mest tilbøjelig til at stille en diagnose af druer eller rosin forgiftning, er dem der er forbundet med den hurtige indtagelse af en stor mængde druer eller, især, rosiner," siger toksikolog Tim J. Evans, DVM, PhD, toksikologi sektionsleder ved Veterinary Medical Diagnostic Laboratory og lektor ved Institut for Veterinær Sygdomsbiologi på University of Missouri College of Veterinary Medicine i Columbia.

Dr. Evans forklarer, at nogle hunde kan være mere følsomme end andre over for en endnu ukendte del af druer, der beruser dem, men kun hunde, der har betydelig eksponering for druer (som dem der bor i drue frugtplantager) viser op på dyrlægens kontor med drue-relaterede problemer. Da forskerne endnu ikke har identificeret den del af de druer, som er giftigt, "der er ingen måde at bekræfte diagnosen," siger Evans.

På den anden side, bør du helt undgå at lade din hund har noget mad med sukker erstatning xylitol i det. Dette er fundet i sukkerfrit tyggegummi, f.eks.

"Xylitol er absolut entydigt giftigt for hunde og kan forårsage meget lavt blodsukker og alvorlig leversygdom," siger Evans. Put xylitol produkter op af din hunds rækkevidde sammen med de andre elementer, ligesom medicin, der kan være farlige for en scrounging jagthund.