Evb

Finde følelsesmæssig støtte, når du har MS

MS støttegrupper og følelsesmæssige opmuntring fra at forstå folk kan være uvurderlige ressourcer til mennesker, der lever med multipel sklerose.

Der er mange muligheder for følelsesmæssig støtte til rådighed for en person, der lever med multipel sklerose. Fra professionel rådgivning, til venner og familie, til MS støttegrupper kan stien til at håndtere de følelsesmæssige bivirkninger af multipel sklerose være en enestående oplevelse for hver person.

Diagnose med enhver kronisk sygdom er stressende - for nogle kan det endda være traumatisk. MS støttegrupper er en fantastisk måde at behandle det chok, der kommer med en MS diagnose, fordi de involverer mennesker, der ikke kun forstår, hvad du går igennem, men som også kan hjælpe dig med at håndtere de aktuelle udfordringer at leve med multipel sklerose.

Deltagelse i MS støttegrupper
Rick Sommers er en socialrådgiver, der har en særlig forståelse for de kronisk syge patienter, han arbejder med - Sommers, også blev diagnosticeret med multipel sklerose i 1994, og nu letter flere MS støttegrupper, herunder en specielt til mænd. Han deltager også i en anden medlemsstat støtte gruppe som medlem. Hans erfaring som support udbyder har givet ham ekstra indsigt i værdien af ​​grupper som disse. På det personlige plan, Sommers siger, "Jeg tror, ​​at tale om din MS er yderst hjælpsomme. Det kan være godt lige at høre de ord komme ud af munden." Mange mennesker instinktivt trække sig efter en diagnose af en kronisk sygdom. Af disse mennesker, Sommers siger, "at deltage i en gruppe og tale med andre, der forstår, hvad du går igennem virkelig nedbryder mure isolation og kan være meget terapeutisk."

MS støttegrupper er en fantastisk måde for folk at komme sammen for at dele deres erfaringer, og er organiseret af mange forskellige årsager. Der er støttegrupper for pårørende og familier, for eksempel, støttegrupper specielt til mænd og kvinder, og telefon og online-grupper, for folk, der ikke er i stand til at forlade deres hjem.

Andre måder at finde følelsesmæssig støtte for MS
Beyond tilslutte sig en støtte gruppe, er der andre ting, du kan gøre for at finde følelsesmæssig støtte, når du har multipel sklerose:

  • Bliv involveret. Sommers har været aktiv i de nationale og lokale kapitler i Scleroseforeningen. Han siger, at MS samfund er et fantastisk sted at finde følelsesmæssig støtte, og han har gjort nogle gode venner gennem sit engagement der. På et praktisk, sygdom-management-niveau, siger Sommers hans engagement med MS Society har medvirket til at holde ham i loop: "Det er en fantastisk måde at finde ud af om ny medicin og ny forskning."
  • Komme i gang. Sommers trækker også følelsesmæssig styrke fra regelmæssig motion. Leve med en kronisk sygdom er lidt ligesom "altid venter på den næste sko til at tabe," siger han. Dette kan medføre en permanent tilstand af angst, som Sommers har set i hans klienter. Han finder, at regelmæssig træning hjælpe ham genvinde fokus og bevare roen. Sommers kender folk, der har nydt godt af yoga, (en undersøgelse fra 2004 fandt, at yoga har hjulpet til at reducere træthed blandt mennesker med MS). Akupunktur kan også være effektiv. Sommers fastholder den holdning, at "noget for at hjælpe dig med at håndtere" er en positiv måde at tænke om at leve med en kronisk sygdom som MS.
  • Ophold i kender. Jeffrey Gingold blev diagnosticeret med multipel sklerose i 1996. Han oplever kognitive problemer, som er ret udbredt blandt mennesker, der lever med MS, men minder om, at tidspunktet for hans diagnose var der lidt information til at hjælpe ham. Opholder strøm på de medicinske fremskridt i multipel sklerose, der har udviklet i løbet af det sidste årti har været yderst bemyndigelse, siger han: "Jeg har håb, at læse om, hvad der er i støbeskeen i form af forskning og succesfulde kliniske forsøg," bemærker han. Han er også aktiv i MS Society og trækker tilfredsstillelse ved at dele sine erfaringer med mennesker, især dem nyligt diagnosticeret med sygdommen.

Gingold kombinerede sine følelsesmæssige-sundhedsstrategier for læring og deling, og for nylig udgivet sin anden bog om kognitive udfordringer, som mennesker, der lever med MS, Mental slibesten: Administrer de kognitive udfordringer multipel sklerose. Gingold mener, at alle med multipel sklerose har visdom til at give, selv visdom lært smertefulde erfaringer såsom job diskrimination, og han opfordrer andre mennesker med MS til at dele deres historier.