Evb

Fibromyalgi og søvn

Er fibromyalgi holde dig op om natten? her er nogle mulige årsager.

De fleste mennesker med fibromyalgi - mere end 75 procent, ifølge National Fibromyalgi Research Association - klager over søvnforstyrrelser og dagtimerne træthed. Eksperter mener, at disse følelser af omtågethed og søvnmangel er resultatet af problemer med at falde i søvn og sove igennem. Mens nogle mennesker med fibromyalgi ikke husker at vågne op ofte, men at andre husker disse forstyrrelser til en god nats søvn. Enten måde, disse unormale søvn mønstre forhindrer fibromyalgi-ramte i at få en sund mængde afslappende, genoprettende søvn.

Fibromyalgi forbindelse til nedsat dyb søvn

Der er fem stadier af søvn, og i løbet af en normal nattesøvn, vil en person normalt cykle gennem forskellige stadier, fra lys til dyb til at drømme, hver 90 minutter eller deromkring. Dreaming sker under det, der hedder REM (rapid eye movement) søvn. Interessant nok har EEG (hjerne bølge) undersøgelser vist, at fibromyalgi patienter mangler de genoprettende niveauer af dyb, ikke-REM søvn. Det er i disse dybeste niveauer af søvn - også kaldet trin 3 og 4 - at kroppen genopretter og opfrisker selv. Fase 3 er karakteriseret ved moderat dyb søvn og stadie 4, den dybeste søvn fase er, når visse stoffer som væksthormoner frigives til body-væv reparation og opfyldning.

Forskning tyder på, at mennesker med fibromyalgi konstant vækket af byger af "vågen" hjernens aktivitet, hvilket begrænser mængden af ​​tid, de tilbringer i disse kritiske dybe stadier af søvn. "On EEG undersøgelser har fibromyalgi patienter i dyb søvn faser vist sig at have alfa bølger, som er tegn på ophidselse eller wakening," siger Patrick Wood, MD, administrerende lægelig rådgiver for National Fibromyalgi Association. En undersøgelse viste, at fibromyalgi patienter oplever mindst dobbelt så mange arousals timen som folk uden lidelse.

Fibromyalgi er konstant "tåge" og træthed

Manglen på uafbrudt dyb søvn kan være årsagen til, at mennesker med fibromyalgi er også plaget af ekstrem dagtimerne træthed. I dagens verden, klager mange mennesker for at føle sig træt, men konsumption er forbundet med fibromyalgi er langt mere alvorlig. Fibromyalgi patienter rapport følelse, som om deres kroppe er blevet fuldstændig drænet for energi, hvilket kan føre til begrænset fysisk og mental funktion.

Det er også almindeligt, at folk med fibromyalgi til at have problemer med koncentration, tænkning og endda hukommelse, en tilstand kendt som "fibro tåge." En mulig årsag: Erindringer er forarbejdes i søvn faser 3 og 4. "I løbet af disse to faser af søvnen, idet hjernen sorterer gennem information akkumuleret i løbet af dagen, er det ud af korttidshukommelsen og lagde den ind langtidshukommelsen," siger Dr. Wood. Når mængden af ​​dyb søvn reduceres, eksperter spekulere i, at kroppen kan have en begrænset evne til at reparere og genopbygge hjernens funktion, der påvirker hukommelse samt energi.

Hjernen kemikalier: roden af problemet?

Mens årsagerne til søvnproblemer i dem med fibromyalgi endnu ikke er helt forstået, er nye fund afdække mulige forbindelser. En teori er, at hjernen kemikalier kan være ude af whack. "Der er meget god dokumentation for, at fibromyalgi er forbundet med unormale mængder af dopamin, som er en energi-relaterede neurotransmitter eller kemisk stof i hjernen," siger Dr. Wood. Noradrenalin, en anden energigivende neurotransmitter, og cortisol, et hormon forbundet med stress er, også vist sig at være unormal i fibromyalgi patienter. Ud over at forstyrre afslappende søvn, kan neurokemiske og hormonelle ubalancer forværre smerter forbundet med fibromyalgi, i udtalelsen fra nogle eksperter. Andre forskere mener, at det er den konstante smerter, der udløser dybe søvn abnormiteter.

Flere undersøgelser er i øjeblikket i gang, der kan bidrage til at belyse mere definitive årsager til søvn vanskeligheder forbundet med denne smertefulde, liv ændre tilstand. Det er håbet, at der i de næste fem år eller deromkring forskerne vil have flere svar om forbindelsen mellem fibromyalgi og urolig søvn.