Evb

Fibromyalgi: hvad de skal spise, hvad man ikke skal spise

Hvis du lever med fibromyalgi, kan din mad valg være at gøre dine smerter værre. Der er ingen one-kost-fits-all planen, men begrænser visse poster kan hjælpe.

Mange mennesker med fibromyalgi kender betydningen af ​​at tage det let, når smerte nødblus. Men det er mindre kendt, at specifikke fødevarer og ingredienser kan forværre din fibromyalgi smerter eller andre fibromyalgi symptomer. Ifølge en nylig kostundersøgelse af 101 fibromyalgi patienter offentliggjort i reumatologi International, havde omkring 7 procent fødevareallergi eller intolerans, og 30 procent havde foretaget ændringer i deres kost for at hjælpe deres tilstand.

Mens der ikke er nogen specifik kost anbefales til fibromyalgi behandling, siger Rania Batayneh, MPH, en ernæringsekspert i San Francisco, kan dårlig mad valg indirekte påvirker fibromyalgi.

"Fibromyalgi syge synes at have for meget af en afhængighed af komfort fødevarer, især hvis de har svært ved at motionere regelmæssigt," Batayneh siger. "Dette kan føre til vægtøgning, og at være overvægtige eller fede kan gøre dine symptomer værre."

Tjek denne liste over tvivlsomme fødevarer til fibromyalgi, sammen med sundere alternativer.

Aspartam. Denne kunstige sødemiddel, også kendt under mærkenavne Lige og NutraSweet, der bruges til at forsøde visse drikkevarer, yoghurt, frosne desserter og andre fødevarer uden at tilføje kalorier. Der har været rapporteret tilfælde forbinder aspartam til fibromyalgi. I en af ​​disse, en 50-årig kvinde, der havde boet sammen med fibromyalgi i 10 år oplevet forbedring af hendes smertefulde symptomer, når hun ferierede i et fremmed land og ikke bruge aspartam. Men hendes symptomer genopstod, da hun vendte hjem og begyndte aspartam brug again.In den anden instans, en 45-årig mand fandt, at hans underarm, håndled, hånd og livmoderhalskræft smerte stoppede da han ophørte aspartam brug.

Mere forskning er nødvendig for at bekræfte disse resultater, men det kan være en klog idé at undgå aspartam, hvis du har fibromyalgi. Prøv at bruge en lille mængde af naturligt sukker i stedet. Du kan endda tilføje roer til nogle retter for et strejf af sødme. Hvis du skal bruge kunstige sødestoffer, så prøv at bruge sucralose, som er kalorie-fri og stammer fra sukker.

Koffein Det kan være fristende at bekæmpe fibromyalgi symptomer som træthed med en stabil dosis af kaffe eller cola drikkevarer, men. koffein kan forstyrre din evne til at få rolig søvn - en stor faktor i at minimere smertefulde fibromyalgi symptomer. En norsk undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Arthritis & Rheumatism antyder også, at søvnproblemer kan faktisk spille en rolle i fibromyalgi udvikling. Hvis du nyder at drikke koffeinholdige drikkevarer, forbruge dem i løbet af første halvdel af dagen blot for at minimere søvnproblemer.

Sugar. Sukker er en form for kulhydrat, et stof, der giver energi til kroppen, og dette ofte appellerer til folk, hvis fibromyalgi efterlader dem trætte. Dog kan for meget sukker pack på pounds, efterlader fibro patienter i endnu mere smerte. En artikel i Journal of Pain fandt, at overvægtige fibromyalgi patienter lider mere alvorlige symptomer, herunder smerter, stivhed og søvnproblemer. Hvis du er trang noget sødt, Batayneh siger, gå efter noget med naturligt sukker, som et stykke frugt.

MSG og natriumnitrit. Disse stoffer bruges som konserveringsmidler og smagsforstærkere i mange forarbejdede fødevarer, såsom saltede kød og saucer. De er også fulde af salt, som kan forværre smerter eller hævelse i nogle fibromyalgi patienter. For at minimere konsekvenserne af MSG og nitrit på din fibromyalgi, undgå færdigpakkede fødevarer så meget som muligt og fokusere på hele fødevarer som linser, brune ris og fisk.

Mejeri. Mange mennesker, uanset om de har fibromyalgi, er laktose-mangel og har oppustethed og gas, der kan sinke dem, efter at de drikker mælk eller spiser mælkeprodukter. Prøv at fjerne mælkebaserede produkter fra din kost for et par uger for at se, om dine symptomer forbedres. Hvis du føler dig bedre, opsøge calcium-rige mejeri alternativer ligesom sojamælk, samt laks, broccoli, og tun.

Gluten. Cøliaki, hvilket er en intolerance over for gluten findes i hvede, byg og rug produkter, er en tilstand, der kan overlappe med fibromyalgi i nogle mennesker. Der er ingen grund til at fjerne gluten fra din kost, medmindre din læge diagnoser dig med glutenallergi, men hvis du gerne vil prøve at gøre det, fjerne traditionelle pasta, brød og korn. Du kan erstatte glutenfri alternativer, såsom dem fremstillet med ris eller majs. Bemærk, at mange saucer, marinader, og selv slik kan indeholde gluten.

For at se om nogle af eller alle disse fødevarer påvirker dit fibromyalgisymptomer, overveje at fjerne dem en ad gangen og holde et tidsskrift at bemærke nogen forbedring. Hvis du finder dig selv skære dem alle ud, overveje at arbejde med en ernæringsekspert til at udvikle en sund kost, der ikke vil få din fibro til at blusse.