Evb

Fibromyalgi behandlingsstrategier

Gode ​​nyheder: din fibromyalgisymptomer kan lempes. Her er behandlingsmuligheder for at overveje.

Fibromyalgi er et stadig mere almindeligt, komplicerede og kronisk neuromuskulær tilstand, og behandle det kan være en udfordring. "Der er mange symptomer: træthed, diffuse smerter, depression, manglende evne til at sove, svimmelhed og lys og lyd følsomhed," forklarer William S. Wilke, MD, en ansat i afdelingen for Rheumatic og Immunologic sygdom på Cleveland Clinic i Ohio. "Hvis du har fibromyalgi, kan du opleve nogle - eller alle - af disse symptomer i varierende grader Og på grund af denne kompleksitet, der er ingen eksakt behandlingsforløb.".

Heldigvis, som læger og forskere er blevet mere fortrolige med nuancerne i denne lidelse, de er nu i stand til at tilbyde mere effektive behandlingsstrategier, herunder centrale livsstil anbefalinger samt en vifte af målrettede lægemidler og krop behandlinger.

Uanset om du for nylig er blevet diagnosticeret, eller du har været klare fibromyalgi i nogen tid, kan de forslag, her hjælper dig med at administrere og minimere dine symptomer samt forbedre din generelle sundhed. Til at begynde:

  • Find en dygtig læge. Da fibromyalgi er en kronisk tilstand, bliver du nødt til at arbejde tæt, på lang sigt, med din læge. Og hvis din primære sundhedstjeneste læge ikke har erfaring i diagnosticering og behandling fibromyalgi, kan du godt brug for at opsøge en specialist med erfaring i behandling af fibromyalgi. Når du har fundet en person vidende, hvem du føler dig tryg med, start ved at identificere netop dine symptomer, så sammen kan udtænke den bedste behandlingsforløb for dine særlige problemer. "Jeg har mine patienter udfylde flere spørgeskemaer om deres humør, søvn vaner, og fysisk smerte niveauer, som tillader mig at bestemme de næste skridt," siger Dr. Wilke.
  • Spørg om medicinske muligheder Tre medicin er i øjeblikket FDA-godkendt til fibromyalgi:. De antidepressive midler duloxetin (Cymbalta) og milnacipran (Savella) og pregabalin (Lyrica), som også bruges til at lette smerter fra beskadigede nerver (neuropatisk smerte). I klinisk forsøg pregabalin viste sig at mindske smerter og andre symptomer med 30 procent i mere end halvdelen af ​​de mennesker, der tog det, versus en 15 procent forbedring i dem, der fik placebo. Bivirkninger, herunder svimmelhed og søvnighed, typisk lade op efter et par uger, siger Dr. Wilke, der ofte foreskriver en lavere dosis brug om dagen og en højere dosis til aften. Læger typisk ordinere en række andre medikamenter - inklusive muskelrelaksantia, antidepressiva, analgetika, hegnsapparater og beroligende midler - at behandle specifikke symptomer.
  • Øg dit aktivitetsniveau. Selvom det kan synes ulogisk, hver enkelt med kan fibromyalgi gavn af regelmæssig motion. Faktisk en banebrydende undersøgelse fra 2006 fra University of Georgia - fundet regelmæssig motion konsekvent øget energi og sænket træthed hos voksne i alle aldre, med varierende sundhedsmæssige betingelser, herunder fibromyalgi - hvilket revideret 70 undersøgelser og involverede mere end 6.800 mennesker. "Motion stimulerer den kardiovaskulære og centrale nervesystem og øger endorfiner ['feel-good' hormoner, der er naturlige smertestillende]. Dette vil til gengæld mindsker træthed," forklarer Jacob Teitelbaum, MD, forfatter til Fra udmattet til at Fantastic! Og medicinsk direktør for den landsdækkende Fibromyalgi og Træthed Centers. Desuden "øvelse hjælpemidler vægttab, og have en sund kropsvægt øger selvopfattelse og nedsætter slitage på kroppen," siger Dr. Wilke. Fordi det kan være svært at udøve, når du brænder det hele og føler udmattet, starte langsomt med blide bevægelser, såsom gåture, svømning, cykling, eller yoga, har til formål at arbejde op til mindst 30 minutters aktivitet tre gange om ugen.
  • . Mind dit humør "Angst og depression kan sameksistere eller være symptomer på fibromyalgi, som begge kan bidrage til træthed og smerter," siger Dr. Wilke. Tal med din læge om, hvordan du føler, nyttige behandlinger kan omfatte kognitiv adfærdsterapi og / eller antidepressiva, såsom sertralin (Zoloft) eller duloxetin (Cymbalta), en medicin er godkendt til søvn kvalitet ).
  • Overvej naturmedicin. Forskning viser, at én ud af fire mennesker, der lider af kroniske smerter også har utilstrækkelige niveauer af D-vitamin, et vigtigt næringsstof, som kroppen kun kan fremstille med bistand fra sollys. Under en D-vitamin supplement (de fleste eksperter anbefaler 1.000 Ius dagligt) og udgifter omkring ti minutter i solen hver dag kan hjælpe, siger Dr. Teitelbaum. Andre kosttilskud kan også lette sådanne symptomer som træthed, depression, og muskelsmerter. Dr. Teitelbaum for eksempel studeret har D-ribose - et naturligt forekommende simpelt sukker, der er tilgængelige over-the-counter - og konstaterer, at det hjælpemidler nogle mennesker i forvaltningen af ​​deres fibromyalgi symptomer.