Evb

Få en bedre søvn med ankyloserende spondylitis

Nighttime kan være alt andet end afslappende for dem med ankyloserende spondylitis. Find ud af hvordan du kan få en bedre nattesøvn og har mindre spondylitis smerte i morgen.

Dine sovende timer bør være afslappende, komfortable og fyldt med søde drømme. Men når du har ankyloserende spondylitis kan nattetid være et mareridt. På den ene side er træthed en stor spondylitis symptom, så du har brug for din søvn. Men på den anden side, spondylitis smerter ofte bliver værre gennem natten og gør det svært at få det genoprettende søvn.

"Et af problemerne med søvn og ankyloserende spondylitis kaldes enthesitis," forklarer Rochelle Rosian, MD, direktør for regional reumatologi på Cleveland Clinic. "Enthesitis er betændelse i de områder, hvor muskler og ledbånd tillægger knogler, og dem er de områder, der forårsager spondylitis smerte." Når du stopper med at bevæge under søvn, din tilstand har tendens til at blive værre. Det kan synes ulogisk, da mange sundhedsmæssige forhold forbedres med hvile.

Enthesitis er også årsagen til, at spondylitis smerter er værre om morgenen og får bedre som du holder bevægelse gennem din dag.

Tips til nix nattetid spondylitis smerter og stivhed

Tidlig diagnose og behandling kan styre mange spondylitis symptomer, herunder smerter, stivhed og træthed. Men hvis du har problemer med at få til at sove eller opholder sig i søvn, eller du er ved at vågne op med smerter, fordoble din indsats på en bedre søvn med disse søvn strategier.

"Det første skridt for folk med spondylitis er at følge nogle få grundlæggende søvn-hygiejneregler," siger Dr. Rosian. Sleep hygiejne betyder at holde sig til et sæt søvn tidsplan og et før-bed rutine. "Sørg for at gå i seng på samme tid hver aften - du måske ønsker at inkludere nogle strækøvelser eller et varmt brusebad før sengetid, men prøv at holde sig til den samme rutine hver aften," siger hun.

Her er mere ABC for at få en bedre zzzz:

  • Giv dig selv en time til at forberede sig til søvn Gør dette til en tid til afslapning, undgå så tv eller nogen anstrengende aktivitet -. Tror at lytte til stille musik eller læse en god bog.
  • Har nogle "tilbøjelige liggende" før sengetid, den bedste øvelse for din kropsholdning. I tilbøjelige lyve, du bare ligge fladt på maven på en hård overflade. Hvis du ikke er fortrolig med denne øvelse, så spørg din læge eller fysioterapeut for at vise dig, hvordan du gør det korrekt.
  • "Undgå at spise eller drikke før sengetid," siger Rosian. "Det er sværere at sove på en fuld mave, og en fuld blære vil vågner du op midt om natten." Dette betyder også ingen alkohol eller koffein før sengetid.
  • . Sørg for, at dit soveværelse er en mørk og rolig fristed natten "Sørg også det er varmt nok - et koldt rum kan gøre smerter og stivhed værre," siger Rosian.
  • Din madras skal være fast, men ikke hårdt. Når du er mellem covers, så prøv at sove så lige og så fladt som du kan. En pude kan forværre leddene i nakken, prøv et foldet håndklæde til en komfortabel alternativ. Hvis du kun er i stand til at falde i søvn kruset op på din side, gøre nogle tilbøjelige liggende i morgen på at udligne eventuelle effekter på din ryg.
  • Hvis du vågner om natten og ikke kan falde i søvn igen, stå ud af sengen og bevæge sig rundt. Gå ind i et andet rum og prøve nogle strække eller afslapning med musik, eller prøv læsning.
  • Hold din søvn rutine det samme hver dag - inklusive i weekenden.

Tips til styring morgen spondylitis smerter og stivhed

Efter at være i sengen hele natten, er dine fælles væsker fortykket og træg, så du har brug for en formiddag bevægelse rutine til at starte din dag. "Hot brusere er stor og kan bidrage til at øge blodgennemstrømningen til huden og nogle overfladiske muskler, men et varmt brusebad ikke trænger til det fælles niveau, og dybere muskelgrupper," siger Robust McKee, MPT, en fysioterapeut og administrerende direktør for San Francisco Sport og Spine Physical Therapy. I stedet for lige lukt ind i bruseren om morgenen, for at komme i leddene bevæger sig, tyder McKee øve nogen blid, gentagen bevægelse, der ikke gør ondt. Følge dette op med tilbøjelige liggende, hvis du kan tåle det.

Forvent at have ankyloserende spondylitis betyder, at det kan tage lidt tid at komme i gang som normalt i morgen. Til at lette dig ind i dag, kan man prøve en mere formel sind-krop motion, såsom tai chi eller qi gong. "Disse bevægelser er de typer, der får leddene bevæger godt," siger McKee.

Din morgen bevægelse rutine kan tage nogle trial and error at perfekt. Notér den tid det tager for smerter at aftage i de dage og uger efter gennemførelsen af ​​en ny rutine. "Does den tid, det tager for din smerte for at lette op begynde at forkorte? Hvis ja, er du sikkert på rette spor, "siger McKee.

Hvis du ikke har lyst til din morgen rutine fungerer, så spørg din læge eller terapeut til at hjælpe dig med nogle friske ideer.

Ingen tvivl om, kan sove være en udfordring, når du har ankyloserende spondylitis symptomerne, men med en god sengetid, nattetid, og morgen plan, kan man begynde at få resten, du behøver.