Evb

Er type 1-diabetes bliver ignoreret?

Nogle mennesker tror, ​​at type 2-diabetes-epidemi er ved at tage opmærksomheden væk fra type 1 og havde brug for forskning. Find ud af, hvad der er bag den kontrovers.

Hvad ved du om diabetes? Hvis du har læst en online nyhedskilde eller set natlige rapport sidst, du sikkert ved, at denne helbredstilstand er stigende. Diabetes øjeblikket berører næsten 26 millioner mennesker i Europa, eller over 8 procent af befolkningen. Dog kan mange ikke er klar over, at der er to slags diabetes - type 1 diabetes og type 2-diabetes - og at der er betydelige forskelle mellem dem. Af denne grund, er nogle mennesker der er aktive inden for diabetes opfordrer til en navneændring for type 1-diabetes.

Så ens som de to typer lyd i navn, har kun omkring 7 procent af diabetikere type 1. Type 1 diabetes forekommer i alle aldre, men det primært udvikler sig i børn og unge voksne. Dem med type 1-diabetes producerer ikke noget insulin, et hormon, som er nødvendigt at ændre mad til energi.

Riva Greenberg, forfatter 50 Diabetes myter, som kan ødelægge dit liv, og de ​​50 Diabetes sandheder, der kan redde det, ved alt om type 1 diabetes sondringer. Hun har levet med type 1-diabetes i 39 år.

Leve med type 1-diabetes

Greenberg erfaring har ført hende til at tro, at medmindre du eller et familiemedlem bor med type 1-diabetes, er det svært at forstå den intense ledelse type 1-diabetes kræver. "Der er et bånd konstant kører i dit hoved beregne, hvad du spiser, når du motionerer, hvor meget insulin du har brug for, og hvor dit blodsukker er på ethvert givet tidspunkt at forblive inden for et defineret målzone for at undgå diabetes komplikationer, "siger hun.

Ligesom de fleste mennesker med type 1-diabetes, hendes fingre Greenberg prikker flere gange om dagen til at teste sin blodets glukose niveau og giver sig selv flere insulinindsprøjtninger en dag, som alle til at replikere hvad en normal krop gør automatisk - opretholde en forholdsvis normalt blodsukkerniveau. Og denne delikate dans gentages dag efter dag og år efter år for at forsøge at fastholde den helt rigtige balance. Alt for mange højt blodsukker aflæsninger kan medføre skader på lang sigt, herunder en forkortet levetid, mens lavt blodsukker kan resultere i øjeblikkelig fare fra hypoglykæmi, som fører til forvirring, desorientering, og i værste fald død.

Type 1 diabetes exacts en psykologisk vejafgift så godt. "At leve med type 1-diabetes forårsager følelsesmæssig stress, en mental udmattelse, og nogle gange kvaler fra at gøre det hver dag, "siger Greenberg. "Der er også en vis mængde af angst for fremtiden og føle næsten usynlig for offentligheden. Nogle dage er der en meget menneskeligt ønske at sige, 'Se mig, og hvad jeg leve med, og hvor hårdt jeg arbejder på dette."

Fakta om type 2-diabetes

Type 2-diabetes er langt mere almindelig, men også kræver mindre intens forvaltning. I modsætning til type 1, hvor kroppen ikke producerer insulin, dem med type 2 enten producere mindre insulin end normalt eller har insulinresistens - deres krop ikke ordentligt udnytter insulin.

Type 2-diabetes er ofte fundet i mennesker, der er overvægtige, især omkring midten, men ikke altid. Dårlige spisevaner og lidt eller ingen fysisk aktivitet er andre risikofaktorer sammen med genetik, etnicitet, og har haft svangerskabsdiabetes eller en større end normal størrelse baby.

Mens behandling for type 1 diabetes kræver hyppig blod overvågning og insulinindsprøjtninger eller iført en insulinpumpe, de fleste mennesker med type 2 ikke nødt til at teste deres blodsukker så ofte og er ikke nær så sårbar over for hypoglykæmi. Motion, en sundere kost, moderat blodprøver, og nogle gange medicin udgør den sædvanlige løbet af ordineret handling. Endvidere nogle mennesker med type 2-diabetes er i stand til at skære ned på eller stoppe med at tage medicin, hvis de mister vægt. Dette er aldrig tilfældet med type 1 diabetes patienter, som skal tage insulin for resten af ​​deres liv.

Hvad er et navn?

Der er tydeligvis en signifikant forskel mellem type 1 og type 2 diabetes. Spørgsmålet er, bør deres navne være mindre ens så godt?

De, der foretrækker en navneændring tror type 1 diabetes kan nu blive overset med så megen opmærksomhed på den langt mere almindelige type 2. Ved at ændre navnet, håber fortalere for at ændre flere ting.

"Selvfølgelig kan ingen forudsige," siger Greenberg, "men den tilsigtede fordel at ændre navnet på type 1-diabetes er større bevidsthed om den betingelse for at få flere midler til forskning en kur, få respekt for, hvad [folk med type 1] leve med og gøre på daglig basis for at leve et så fuldstændigt et liv som muligt, og foranledigede sundhedssystemet til at begynde at kigge på metoder til at yde større støtte og uddannelse for at leve med denne livslange krævende tilstand. "

Opdagelsen af ​​insulin næsten 90 år siden, var det sidste betydeligt medicinsk fremskridt gjort i forvaltningen type 1 diabetes. Så det er ikke underligt mange ønsker mere forskning finansiering og fremskridt for sygdommen. På samme tid, kan der imidlertid stadig være fordele ved at holde navnet.

"Nogle siger, type 1-fordele ved at være i mediernes søgelys og paraply af type 2 diabetes, og de kan være rigtigt," siger Greenberg. "Helt ærligt, jeg ved det ikke. Hvis vi gjorde ændre navnet der skulle være en pædagogisk kampagne for at forklare offentligheden forskellen, og hvorfor type 1-diabetes har brug for sin egen presserende strøm af midler til en kur."

Men der er én ting, alle kan blive enige om: behovet for yderligere medicinsk avancement i diabetesforskning.