Evb

Er koffein hjælpe dig leve længere?

Din formiddag kop kaffe, kan gøre mere end blot at vågner du op - det kunne øge din levetid, så længe du drikker den rigtige mængde.

De fleste mennesker drikker kaffe for en grund: Det indeholder koffein. Den gennemsnitlige 8-ounce kop kaffe har omkring 85 og 100 mg koffein, og indenfor omkring 15 til 30 minutter at drikke en koffeinholdige kop Joe, bliver dit centrale nervesystem stimuleret og vil forblive stimuleret i op til seks timer. Koffein kan være den mest populære stof i verden. Men er der også sundhedsmæssige fordele?

Nylige undersøgelser tyder på, at drikke kaffe kan mindske din risiko for hjertesygdomme og beskytte dig mod Parkinsons sygdom, type 2 diabetes og Alzheimers sygdom - alt øge din levetid. Men disse undersøgelser stadig skal bakkes op af mere forskning, og det er vigtigt at huske at drikke for meget kaffe kan give bivirkninger, herunder ubehagelige koffein abstinenser, hvis du afslutter kold tyrker.

Her er de fordele og ulemper.

Mulige fordele af kaffe drikker

Din kop kaffe eller te kommer med nogle vigtige sundhedsmæssige fordele, der kan øge levetiden ved at hjælpe forebygge visse sygdomme:

  • Hjertesygdom. Den europæiske Heart Association siger nu, at drikke en eller to kopper kaffe om dagen er sikkert for dit hjerte. Nogle undersøgelser faktisk viser, at moderat kaffe drikker kan sænke risikoen for koronar hjertesygdom, muligvis på grund af antioxidanter i kaffe eller koffein.
  • Type 2 diabetes. Der er voksende beviser for, at de sundhedsmæssige fordele af kaffe kan omfatte beskyttelse mod type 2 diabetes. Igen er den nøjagtige mekanisme ikke er kendt og kan indbefatte kaffe andre stoffer end koffein, da nogle undersøgelser viser fordele fra både koffeinholdige og koffeinfri kaffe. Et stort studie fundet de sundhedsmæssige fordele af kaffe kun udvides til sort kaffe.
  • Parkinsons sygdom. Adskillige studier i et stort antal mænd har antydet, at mænd, der drikker mere kaffe eller andre koffeinholdige drikkevarer er mindre tilbøjelige til at udvikle Parkinsons sygdom. Den beskyttende virkning af koffein ikke synes at udvide til kvinder, hvis de tager hormonbehandling. Studier i dyremodeller tyder på, at koffein kan forhindre tab af nerveceller, der producerer hjernen kemiske dopamin. Lave niveauer af dopamin menes at være årsag til Parkinsons sygdom. Forskerne er enige om, at flere undersøgelser skal gøres, men disse resultater kan føre til opdagelsen af ​​nye måder at forebygge eller behandle denne fælles aldersrelaterede sygdomme.
  • Alzheimers sygdom. Adskillige undersøgelser i mus viser, at koffein nedsætter niveauet af en type protein, der hober sig op i hjernen hos mennesker med Alzheimers sygdom. Koffein kan også mindske hævelse i hjernen. Selv om disse undersøgelser blev udført i mus, har de antyder en mulig rolle for koffein i Alzheimers forebyggelse og behandling.
  • Kræft. Ifølge World Cancer Research Fund, der er bevis for, at regelmæssig indtagelse af kaffe ikke øger risikoen for kræft. I virkeligheden, for visse typer af kræft, såsom tyktarmskræft og leverkræft kan almindelig kaffe drikker sænke risikoen.

De ulemper ved kaffe drikker

Selv med kaffe potentielle levetid-styrke fordele, er det stadig vigtigt at forstå den negative side. Moderat kaffe drikker kan gøre din puls gå op, øge dit behov for at urinere, og forårsage rastløshed. De fleste eksperter siger, at tre kopper kaffe om dagen er en moderat mængde, men nogle mennesker er mere følsomme end andre.

Her er nogle situationer skal være opmærksom på:

  • Hjerte-og blodtryk effekter. Folk, der drikker for meget kaffe eller er mere følsomme over for koffein kan opleve en midlertidig stigning i deres blodtryk, et væddeløb hjerteslag, eller ekstra hjerteslag.
  • Graviditet risici. Nogle undersøgelser har vist en sammenhæng mellem høje doser af koffein og abort. Koffein krydser placenta og ind i fosteret, hvor stofskifte er langsom, så bør du tale med din læge om, hvor meget koffein er sikkert, hvis du er gravid eller planlægger at blive gravid.
  • Brystspænding. Koffein har vist sig at øge brystspænding hos kvinder med præmenstruelt syndrom (PMS) og kan resultere i brystspænding hos kvinder med fibrocystisk brystkræft.
  • Overdreven koffein reaktioner. For meget koffein kan forårsage rystelser, svedeture, hurtig vejrtrækning, halsbrand, søvnløshed, hovedpine, nervøsitet, svimmelhed, koncentrationsbesvær og tab af fine muskel kontrol.
  • . Koffein abstinenser, hvis du drikker for meget kaffe, kan du opbygge en tolerance over for virkningerne af koffein og ender drikke mere og mere for at få den samme mængde stimulation - med andre ord, du bliver afhængig af det. Pludselig tilbagetrækning af koffein kan medføre hovedpine, svimmelhed og irritabilitet. Den bedste måde at sparke vane er at nedsætte din koffein gradvist, snarere end at gå kold tyrker.

Scoop på koffein og levetid

Kan du ikke lide kaffe? Koffein er også til stede i te, chokolade og visse læskedrikke. Te har mellem 40 og 80 milligram koffein pr kop. Der er beviser for, at drikke grøn te, som har flere antioxidanter end andre typer af te, kan sænke din risiko for diabetes, leversygdom, hjertesygdomme, tarmsygdom, og kræft.

Hvis du tænker på at upping din kaffe indtag for levetiden skyld, husk: De sundhedsmæssige fordele ser ud til kun opvejer de sundhedsmæssige risici, hvis du drikker kaffe i moderate mængder - omkring tre kopper om dagen. Også huske på, at hvis du tænde en cigaret med din kaffe eller tilføje mættet fedt og kalorier med fløde og sukker, kan du blive underminere kaffens sundhedsmæssige fordele.