Evb

Er en Alzheimers diagnose for skilsmissegrund?

Ægteskabsløfter sige par vil elske hinanden i sygdom og sundhed, the døden os skiller. Televangelist Pat Robertson siger Alzheimers er 'en slags død.'

September 15, 2011 - 700 Club televangelist Pat Robertson bedøvet betragtere af hans show tirsdag, da han foreslog, at en Alzheimers diagnose kan være rimelige grunde til skilsmisse.

Kommentaren kom som svar på et spørgsmål om, hvad rådgivning Robertson ville give til en mand, der havde været at se en anden kvinde, da hans kone var blevet diagnosticeret med Alzheimers. "Jeg ved, det lyder grusomt," Robertson sagde, "men hvis han kommer til at gøre noget [med en anden kvinde], bør han skille [hustru], og starte forfra."

Terry Meeuwsen, Robertsons medvært, spurgt om, hvordan det passer med parrets ægteskabsløfter at tage sig af hinanden ", for bedre eller værre" og "i sygdom og sundhed," som Robertson svarede: "Hvis du respekt, Løfte, siger du'' the døden os skiller '. Dette er en form for død. "

Konsekvenserne af sin erklæring piblede hele både religiøse og medicinske samfund, fremkalde lidenskabelige reaktioner fra andre kristne ledere, Alzheimers eksperter og bloggere.

"At tolerere opgive sin ægtefælle i gang med denne tankegang stjæler sygdom er absurd," sagde Amanda Smith, MD, medicinsk direktør på University of South Florida Health Alzheimers Center i Tampa, i et interview med ABC News. "Mens Alzheimers helt sikkert påvirker dynamikken i relationer, ægteskabsløfter er taget i sygdom og sundhed."

Beth Kallmyer, direktør for konstituerende tjenester til Alzheimers Association, var uenig med Robertson så godt, fortæller CBS News: "Jeg tror ikke, at en Alzheimers diagnose er som død. Folk kan stadig forbinde og relatere og har et behov for intimitet - selv når de ikke ved, hvem du er ".

Hverdagens sundhed læsere reagerer på Robertson

Everyday Health læser Anne Powell kender denne første hånd. Kommentar på Facebook, at hun fortalte sin mands erfaring med Alzheimers, at bemærke, at der var "søde tider, hvor han kendte mig og var så glad for jeg var der med ham. Jeg vil ikke tage noget for månederne vores lange farvel. "

"Hvis du elsker nok, du finder styrken til at komme igennem," EH Facebook fan Laura Gibson udstationeret, minder, hvordan hun tog sig af sin mand for 10 år siden. "Tænk, hvad de går igennem, og være taknemmelige du stadig har dem der med dig. Selv i sundhed, er kærlighed ikke let. Men noget værd at have, er værd at arbejde for. "

Alzheimers Association anslår, at 5,4 millioner europæere i øjeblikket leve med den betingelse. Sidste år 14,9 mio familie og venner forudsat 17 milliarder timer ulønnet pleje, og mere end 60 procent bedømt deres stressniveau så højt eller meget højt.

Stadig ifølge Kallmyer, skilsmisse er ualmindeligt blandt par ramt af Alzheimers. "Familier typisk reagerer, som de gør til andre dødelige sygdom," fortalte hun til Associated Press.

Robertson afklaret under showet, at han troede, at manden skal sikre, at hans kone ville blive deltog til før skilt hende, men eksperter siger pleje fra en elsket en er uerstattelig.

"The kærlighed en ægtefælle ofte er dét, der gør en person med Alzheimers sygdom at fortsætte på og ikke føler sig svigtet," sagde pastor AD Baxter, en socialrådgiver med Cole Neuroscience Center ved University of Tennessee Medical Center. "Mange tror, ​​en sand ven, ikke opgive i nødens stund."