Evb

Er din kost gør dig deprimeret?

En række undersøgelser tyder på en fødevare-stemning link - så vælger de rigtige fødevarer (og springe de forkerte) bare kan gøre dig mindre deprimeret.

Hvad hvis du kunne undgå depression med en bedre kost? Nyere forskning støtter tanken om, at visse fødevarer kan være forbundet til depression, og at nogle typer af kost kan sænke din risiko for at blive deprimeret.

"Når forskere kom op med begrebet 'brain kemisk ubalance' til at forklare depression, bør det næste skridt har været at forsyne hjernen med næringsstoffer. Blev dog kemikalier ordineret i stedet for," siger Carolyn Dean, MD, forfatter og medicinsk direktør for Nutritional Magnesium Association.

Nogle nylige undersøgelser viser, at en kost rig på hele fødevarer sænker risikoen for depression, mens en kost, der indeholder primært forarbejdede fødevarer kan øge din risiko for at blive deprimeret. Hele fødevarer er naturlige fødevarer, der har alle deres næringsstoffer intakt og ikke indeholder tilsætningsstoffer. Forarbejdede fødevarer er fødevarer, der kan have tilsætningsstoffer og ofte har mistet noget af deres næringsværdi gennem at blive ændret eller forarbejdet. Tabet af disse vitale næringsstoffer fra forarbejdede fødevarer kan være en af ​​årsagerne til depression.

"Vi ved, at næringsstoffer såsom magnesium, essentielle fedtsyrer og vitamin B6 og B12 til at skabe neurotransmittere, og vi lærer også, at en mangel på disse næringsstoffer kan føre til en kemisk ubalance i hjernen," siger Dr. Dean. Neurotransmittere er kemikalier i hjernen, der sender signaler mellem nerveceller. Når disse sendere bliver for lavt depression kan medføre.

Nyere forskning om kost og depression

Nyligt offentliggjorte undersøgelser bidrager til vores viden om, hvordan ernæring kan påvirke depression. Disse undersøgelser tyder på, at en dårlig kost er lige så farlig for dit mentale helbred, da det er for dit fysiske helbred:

  • En undersøgelse offentliggjort i European Journal of Psychiatry sammenlignet en hel-fødevarer kost af frugt, grøntsager, fuldkorn og fisk med en kost højt i forarbejdede kød og korn og fastfood. Folk i undersøgelsen, der spiste det hele-fødevarer kost havde en tredjedel lavere risiko for at blive deprimeret.
  • En anden undersøgelse i The British Journal of Psychiatry sammenlignet en kost rig på grøntsager, frugt og fisk med én tungt lastet med sødet desserter, stegte fødevarer, forarbejdet kød og forarbejdede kerner. Forskerne konkluderede, at efter fem år, spiser det meste forarbejdede fødevarer øger risikoen for depression, mens spise hele fødevarer faldt risikoen for depression.
  • Et lille undersøgelse, offentliggjort i British Journal of Nutrition, fandt, at mennesker med et lavt fedtindtag havde en 25 procent højere risiko for depression sammenlignet med dem med dem, der forbruges sunde kilder til fedt i kosten, såsom omega 3 fedtstoffer, som kan være findes i fisk som laks og tun, hørfrø og valnødder.
  • En kost med højt forarbejdede fødevarer, sukker og fedt øger risikoen for fedme. En undersøgelse offentliggjort i Archives of General Psychiatry fandt, at mennesker, der var overvægtige øget deres risiko for at blive deprimeret.

Kost tips til depression

Depression er en alvorlig medicinsk tilstand, og kost alene er ikke en erstatning for depression behandling. Hvis du har symptomer på depression, så tal med din læge. Men forskning tyder, at kosten spiller en rolle i depression og at god ernæring kan sænke din risiko for at blive deprimeret. Overvej disse ernæring tips:

  • Spis rigtigt. Nyd masser af frugt, grøntsager, fedtfattig proteiner og fuldkorn. Undgå forarbejdede og fedtholdige fødevarer, fastfood og fødevarer med masser af tilsat sukker.
  • Se din vægt. Opretholde en sund vægt med den rette blanding af kost og motion.
  • Få din omega-3 fedtsyrer. Sørg kost indeholder fødevarer med højt omega-3 fedtsyrer som Deepwater fisk. "Blandt raske forsøgspersoner forudser lave plasmakoncentrationer af denne fedtsyre findes i fisk lave koncentrationer af en markør af hjernens serotonin omsætningen," siger dekanen.
  • Må ikke springe måltider. "Når man er sulten, eller springe måltider, du sænke dit blodsukker. Pund for pund, hjernen bruger mere blod sukker end nogen anden del af kroppen. Med afbalancerede måltider for at undgå lavt blodsukker, kan du beskytte dig selv mod depression, angst og humørsvingninger, "siger dekanen.
  • Sørg for at du får nok B-vitaminer. Disse er vigtige for at opretholde hjernen sundhed. "Forskning ved University of California i Berkeley af Dr. Bruce Ames viser, at visse mennesker har et øget behov for næringsstoffer på grund af mindre genetiske mutationer," Dean siger. "Ames siger, at utilstrækkelig indtagelse af folat, B12 eller B6 fører til kromosombrug ligesom hvis stråling forårsaget disse pauser."
  • Få nok magnesium. "Serotonin, feel-good kemisk stof i hjernen, afhænger magnesium for sin produktion og funktion. En person går igennem en stressende periode uden tilstrækkelig magnesium kan oprette et underskud, hvis ikke rettes, kan blive hængende og forårsage depression, "advarer Dean. Magnesium kan tages som et kosttilskud, og kan også findes i grønne grøntsager og fuldkorn.

Hvis du ønsker at undgå at blive deprimeret eller du ønsker at administrere din depression bedre, skal du uddanne dig selv om ernæring. Selv god ernæring ikke er en erstatning for traditionel depression behandling, har det vist sig at sænke din risiko for at blive deprimeret.