Evb

Er det eksem?

Der er mange typer af eksem, og dens symptomer ligner dem af andre betingelser. Så din læge vil gøre en eksamen og en sygehistorie, før de beslutter, at du har eksem - eller noget andet.

Diagnosticering eksem kan tage lidt detektiv arbejde, fordi der er ingen endelige test eller afslørende tegn - læger er afhængige af en kombination af en hud undersøgelse og sygehistorie. Symptomerne kan spænde fra kløe og brændende til rødme og irritation, og finde ud af, hvilke af de mange typer af eksem, du måtte have vil normalt kræve et besøg hos din praktiserende læge eller hudlæge.

"Eksem opstår, når huden er betændt og irriteret," forklarer Howard D. Sobel, MD, en klinisk behandlende læge i dermatologi og kosmetiske dermatologisk kirurgi på Lenox Hill Hospital og Beth Israel Medical Center i New York City. "Den mest almindelige form for eksem er atopisk dermatitis eller atopisk eksem. Atopisk refererer til en gruppe af sygdomme, der har tendens til at udvikle sig som en reaktion på allergiske tilstande såsom astma og høfeber. "

Sixty-fem procent af dem, der oplever atopisk dermatitis symptomer er spædbørn ét år eller yngre, og 85 procent af børnene har betændt hud på et eller andet tidspunkt, når de er fem år gamle. Den nøjagtige årsag er ikke kendt, selvom lægerne mistanke både genetik og miljø spiller en rolle.

Første del af en eksem diagnose

"Læger nødt til at undersøge en patients hud for at lære, hvad slags eksem, de har," siger Dr. Sobel. De fleste atopisk eksem opstår på bryst, ryg, hænder og ansigt, men nummular (eller diskoid) eksem viser sig som røde, møntformede pletter på benene og bagdel. Med dyshidrotic eksem, er huden på håndflader og fodsåler irriteret, mens seborrheic eksem forårsager fedtet, gullige, og skællende pletter i ansigtet, hovedbund, og andre dele af kroppen.

Ud over placeringen af ​​irritation, vil lægen undersøge huden selv efter spor. Symptomerne kan omfatte en ekstra fold af huden under øjet, mørkere farvede øjenlåg, et større antal huden folder på palmer, og tyk, læderagtig hud, der ofte resulterer fra ridser.

Del to af en eksem diagnose

Din familie historie og din egen baggrund er også afgørende for at gøre en eksem diagnose. Din læge vil sikkert spørge, om dine pårørende har eksem, eller hvis de har astma, høfeber eller allergi, som er genetisk forbundet. Forbered dit lægebesøg ved at spørge dine nærmeste familiemedlemmer, hvis de har disse betingelser.

Lægen vil også spørge om udsættelse for mulige irritanter, herunder:

  • Rengøringsmidler
  • Kemikalier
  • Uld
  • Syntetiske fibre
  • Poison Ivy

Andre mulige udløser omfatter:

  • Hyppig håndvask
  • Visse fødevarer
  • Steroider
  • Receptpligtig medicin

Medbring eventuelle noter, du måske har taget over flare-ups og fødevarer, du måske har spist eller stoffer, du måske har været i kontakt med før udbruddet. Dette kan være nyttigt for hudlæge, der vil være på udkig efter mønstre og årsager. Lægen kan også bestille en hud-prik allergi test, at resultaterne kan hjælpe med at bestemme, hvilke stoffer der forårsager eksem udbrud.

"Eksem er en ubehagelig hudsygdom," siger Sobel, "men det kan behandles og kontrolleres. Det kan tage et stykke tid at finde ud af udløser og hvad der virker bedst for den enkelte, men med indsats og uddannelse der er næsten altid forbedring over tid. "