Evb

EpiPen 101

I tilfælde af en alvorlig allergi, kan en EpiPen redde dit liv. Alligevel nogle mennesker, der skal bære en EpiPen på alle tidspunkter ikke gør, eller værre, de ikke ejer en. Her er den der, hvorfor og hvordan disse livsnødvendig enheder.

En allergisk reaktion kan komme på hurtigt og fremskridt hurtigt. Så i nogle tilfælde, såsom svær anafylaksi, er øjeblikkelig behandling livreddende.

Fødevareallergi forårsage en række symptomer fra kløe, hævelse eller irritation af huden hvæsende vejrtrækning, åndedrætsbesvær og anafylaktisk shock.

En EpiPen ligner det lyder. Det er en penlike enhed, som lader dig injicere en enkelt dosis af adrenalin, et hormon, der modvirker den allergiske reaktion. Mennesker med svær allergi over for visse fødevarer, insektstik, latex, og medicin kan alle reagere på EpiPen behandling. Nogle opfordres til at bære dem på alle tidspunkter, for at være sikker.

I januar 2012 døde Ammaria Johnson, 7, i skolen efter at have spist en peanut givet til hende af et andet barn. I 2007, på den anden side af verden Nathan Francis, en 13-årig australsk student kadet, døde efter at have spist en ration af peanut-snøret oksekød satay. Begge gik ind anafylaktisk chok og kunne have været reddet af en EpiPen.

På trods af de åbenlyse sundhedsmæssige fordele, forskning præsenteret på European Academy of Allergy Astma og Immunologi årlige møde i 2009 viste, at kun halvdelen af ​​læger, der var spørgsmålstegn rapporteret ordination EpiPens til deres patienter, hvis allergi kan kræve dem.

Selv de, der ender ringer 911 på grund af en alvorlig allergisk reaktion kan blive sendt hjem tomhændet. "Folk, der bliver behandlet på skadestuen er normalt ikke ordineres af en EpiPen, fordi lægerne ikke har tid til at forklare, hvordan man bruger dem," siger David Rosenstreich, MD, chef for allergi og immunologi division på Albert Einstein College of Medicine i Bronx, NY "De antager, at patienten vil følge op med deres allergolog, men alt for ofte dette ikke sker."

Et andet problem er, at mange mennesker, der er ordineret EpiPens ikke holde dem på hånden, konstaterer Viviana Temiño, MD, en assisterende professor i medicin ved University of Miami Miller School of Medicine. "Vi anbefaler, at de skal gennemføres på alle tidspunkter," Dr. Temiño siger. "Hvis du er udendørs, du aldrig vide, hvornår du vil blive stukket. Selv hvis du er meget forsigtig med mad, du aldrig vide, om det er blevet udarbejdet med en redskab, der er blevet forurenet. Selv hvis du kun har fået nældefeber i fortiden, er det umuligt at forudsige, om den næste reaktion vil være værre eller mildere. "Med en EpiPen, bare i tilfælde, kan give dig fred i sindet og potentielt redde dit liv.

Hurtige facts om EpiPens

Hvem kan bruge dem? Enhver, der vejer mindst 66 pounds kan bruge en EpiPen. (Den EpiPen Jr. er tilgængelig for børn under denne vægtgrænse.)

Hvem kan bære dem? Det er hovedsageligt et problem med børn i skole. Varierer alt efter skole, så kontakt dit barns skole sygeplejerske eller skole administrator for at finde ud af, om dit barn får lov til at bære den i en rygsæk. Enheden skal muligvis holdes i sygeplejerskens kontor.

Hvor mange har du brug for? Det er også en god idé at have mere end én EpiPen, så du kan lade en på arbejdet og bære en anden med dig. Men ikke bare parkere dem på skjulte steder og glemme alt om dem. Opbevar dem ved stuetemperatur (ikke i et handskerum, der kunne få meget varmt i varmt vejr) og tjekke udløbsdatoen jævne mellemrum. "Folk efterlade dem i en skuffe i årevis, og så, når de er nødt til at bruge det, er det udløbet," siger Temiño.

Kan du tage en EpiPen på et fly? Ja, husk at tage din EpiPen med dig på rejser, herunder flyvemaskiner, når du flyver. Flyselskaber tillader dig at bringe en EpiPen i din carry-on bagage, så du skal ikke tjekke det med din bagage. Det vil ikke være til megen gemt langt væk under flyvningen, alligevel.

Hvordan man anvender en EpiPen

En EpiPen skal bruges, så snart du begynder at føle, eller er tilbøjelige til at føle, symptomer på en alvorlig allergisk reaktion, som fx vejrtrækningsbesvær og hals hævelse.

Dit allergolog kan vise dig, hvordan du bruger en EpiPen og lade dig øve med en tester. Følg lægens anvisninger, men i almindelighed, er her, hvordan det virker: Du skal holde den fast i din næve, med den sorte spids pegende nedad. Fjern den grå aktivering hætte og placere pennen, så den sorte spids er i nærheden af ​​din ydre lår. Swing din hånd væk fra kroppen, og derefter jab den sorte spids fast i din ydre lår. Pennen skal opbevares i flere sekunder for at sikre, at hele dosis er leveret.

Så hurtig og enkel som det lyder (trods jabbing del), fejl er almindelige. Fordi en EpiPen er en auto-injektor, nålen skyder ud, så snart låget er taget ud, så hvis du kan klemme eller røre ved det, kan du få injektionen i tommelfingeren i stedet, som får blodkarrene til at snøre, hvilket resulterer i utilstrækkelig blodgennemstrømning. Hvis du ved et uheld stikke spidsen i din bagdel, vil medicindosering være mindre effektive.

Mange mennesker er ikke klar over, at efter brug af pennen, skal du stadig ringe 911 og få akut lægehjælp, just in case du har brug for back-up behandling. "De fleste mennesker gøre bøde bagefter, men i 10 procent af tilfældene symptomerne kan komme tilbage," siger Dr. Rosenstreich.

Hvis du har en livstruende allergi og blev aldrig ordineret en EpiPen, tale med din læge for at finde ud af, om du har brug for én. I en nødsituation kan det bare redde dit liv.