Evb

Enkle trin til psoriasis hudpleje

Hudpleje spiller en vigtig rolle i forvaltningen af ​​psoriasis. Det er ofte muligt at holde psoriasis under kontrol ved at følge nogle grundlæggende regler.

Selvom psoriasis kan variere meget fra person til person, er disse hudpleje strategier ofte hjælpe:

  1. Hold huden fugtig. Over-the-counter fugtighedscreme er en vigtig del af psoriasis hudpleje. Fugtighedscreme kan mindske kløe og rødme i huden påvirkes af psoriasis og også tage fat på udtørrende virkning af psoriasis behandlinger. Den mest effektive hudplejeprodukter for mennesker med psoriasis er salver, som har en tendens til at være tungere end lotion eller creme fugtighedscreme. Din læge kan foreslå at bruge en lotion eller creme i løbet af dagen, mens forbeholde salver til nattetid hudpleje. Dækker det behandlede område natten over med plastfolie antydes undertiden at skabe en lufttæt forsegling, der øger effektiviteten af ​​de salver og reducerer deres messiness. Hvis du bruger vaseline, huske på, at det kan forstyrre virkningen af lysterapi mod psoriasis og bør ikke påføres umiddelbart før behandlingen.
  2. Tag en terapeutisk bad. Olier, Epsom, eller Døde Hav salte og kolloid havregryn (havregryn, der formales til et fint pulver og anvendes som en infusion i et bad) er almindeligt anbefales for lindrende kløe og irritation forbundet med psoriasis. Ifølge den amerikanske Food and Drug Administration, er der ikke tilstrækkelig dokumentation til at anbefale kolloid havregryn specielt til at lette symptomerne på psoriasis, men FDA giver grønt lys for lignende forhold og noter der ikke har været nogen bivirkninger fra dets anvendelse. Badning for længe i vand, forstærket med kolloid havregryn, kan dog gøre huden alt for tør. Siden havregryn, olie, og enhver kombination af de to kan gøre din balje glat, passe at komme ind og ud af badet og bruge en skridsikker bademåtte.
  3. Prøv et stenkulstjære produkt. Kultjære er et biprodukt af kul og dets anvendelse som en hudpleje behandling daterer sig tilbage mere end 2.000 år. Kultjære er effektivt til bekæmpelse af milde til moderate tilfælde af psoriasis, især i shampoo, der anvendes til behandling af psoriasis i hovedbunden. Din læge vil måske foreslå, at du bruger kultjære alene eller sammen med ultraviolet terapi eller steroider. Stenkulstjære kommer i flere former, herunder salver, cremer, lotions, shampooer, badeolier, og sæber. Ulempen af ​​stenkulstjære er, at det er rodet og ildelugtende og kan plette tekstiler. Du har sandsynligvis vil blive rådgivet til at bruge det i aften, mens iført gammelt tøj og bruge gamle lagner.

    Den ledende bivirkning med at bruge hudpleje produkter indeholdende kultjære er kontakt lokalirriterende dermatitis (udslæt på stedet for kontakt med tjære). Tjære også kan også forårsage folliculitis, en betændelse i hårsækken, som i alvorlige tilfælde kan kræve behandling. Brug ikke en lufttæt forsegling for at dække en tar-baseret behandling, da dette kan øge risikoen for folliculitis.

  4. Overveje salicylsyre behandling. Salicylsyre, lignende, men ikke identisk med den aktive ingrediens i aspirin, er almindeligt forekommende i over-the-counter produkter markedsføres til at styre psoriasis, acne og andre hudsygdomme. Det er effektiv i at hjælpe kroppen skifte ham ud skalaerne fælles med huden psoriasis. Men i store doser, kan salicylsyre irritere huden eller udvasket gennem huden i toksiske niveauer.

Deres psoriasis behandling og hudpleje planen bør individualiseres og udvikles kun i samråd med din læge, så tal med ham eller hende, før du bruger nogen af disse hudplejeprodukter.