Evb

En guide til alternative behandlere

Alternative behandlinger kan foreslå, at din praktiserende læge eller psykiater, eller af en specialist i en bestemt type behandling. De mest almindelige typer af alternative lægepraksis er forklaret i de følgende afsnit:

Akupunktur
Udviklet i Kina, er akupunktur baseret på idéen om, at en energi kraft kaldet ch'i strømmer gennem den menneskelige krop. Hvis din ch'i er blokeret, da akupunktur teori hedder, sygdom resultater. Moderne akupunktører anvender bittesmå, sterile, engangsnåle stikkes ind i huden for at fortryde disse blokeringer. Nogle også beskæftige varme, (noninvasive) lasere, magnetiske enheder eller elektrisk stimulering. Du behøver ikke at tro på ch'i koncept til at nyde fordelene ved akupunktur. Selv den alternative medicin skeptikere på National Institutes of Health indrømme, at det har værdi til behandling af kroniske smerter, og som et supplement til andre metoder i behandlingen af ​​stofmisbrug (i virkeligheden er NIH finansierer i øjeblikket flere undersøgelser på akupunktur). Nogle vestlige læger tror, ​​at akupunktur kan arbejde ved at påvirke kroppens produktion af naturlige opioid kemikalier og neurotransmittere. Hæderkronede forskning viser, at korrekt anvendt akupunktur behandlinger kan hjælpe med at helbrede nerveskader, hvilket igen kan reducere angst og humørsvingninger. Der har været anekdotiske beretninger fra bipolære voksne om akupunktur som en effektiv behandling for maniske episoder (skuespillerinden Margot Kidder, der har bipolar lidelse, hævdede at have været behandlet med succes af en akupunktør efter en meget omtalte manisk / psykotisk episode for et par år siden ). Hvis du kan finde en god akupunktør, kan det være et værdifuldt supplement til andre former for medicinsk behandling.

Ayurvedisk og andre traditionelle medicin
Før fremkomsten af ​​moderne medicin, overalt folk har påberåbt sig naturlægemidler. Indiens Ayurveda og traditionel kinesisk medicin (som også omfatter akupunktur) er to naturlægemidler, der er blevet undersøgt i stor udstrækning. Den ayurvedisk medicin koncept kredser omkring en livskraft kaldet prana, der kan sammenlignes med den kinesiske ch'i nævnt tidligere. Ayurvedic praktiserende læger vil give dig en grundig eksamen og fortælle dig, hvilke "type" du er i deres diagnostiske system. Så de vil foreslå en passende kost, livsstil justeringer, og sandsynligvis meditation. De kan også have forskellige forslag om at rense ud din fordøjelseskanalen, og kan ordinere naturlægemidler. Traditionel kinesisk medicin praktiserende læger tage en meget lignende tilgang, selv om deres kostråd tendens til at være mindre strenge end en typisk ayurvedisk planen. De kan anbefale fysiske og åndedrætsøvelser samt krydderurter. Der er en bred vifte af ayurvediske og kinesiske naturlægemidler til rådighed, hvoraf de fleste ikke er testet af vestlige forskere. Nogle af disse concoctions er sandsynligvis ganske effektiv, mens andre kan være farligt for dit helbred. Prøv at finde ud af præcis hvilke urter er i en bod, og derefter tjekke deres kendte virkninger i en reference bog om urter. For eksempel er den populære kinesiske urt Ma Huang (ephedra) en almindelig ingrediens i traditionelle "nerve tonics." Det er også en kraftig stimulans for centralnervesystemet, og bør tages med forsigtighed.

Kiropraktik
Kiropraktorer bruge deres hænder eller specialudstyr til at foretage "tilpasninger" til rygsøjlen og relaterede kroppens strukturer. Dette er nyttigt for nogle mennesker med rygsmerter og undertiden synes at hjælpe med andre lidelser. Der er ingen videnskabelig begrundelse for kiropraktik justeringer at lindre symptomerne på bipolare lidelser, men nogle mennesker har rapporteret symptom reduktion. Der kan være noget om kiropraktik og nervesystemet, der er endnu at blive opdaget.

Massage og karrosseri
"Karosseri" er en generel betegnelse, der dækker en bred vifte af terapeutiske praksis. De fleste af dem involverer masserer, manipulere eller flytte muskler og kropsdele i bestemte måder. Denne praksis er forskellige i stil, intensitet og hensigt, og omfatter:

  • Akupressur. Svarende til akupunktur, den beskæftiger firma eller let tryk anvendes på specifikke steder på kroppen i stedet nåle. Akupressur har en track record i at hjælpe med kroniske smerter og nogle fysiske lidelser. Dets effektivitet for bipolar symptomer er ukendt.
  • Massage. Der er mange former, herunder svensk, Shiatsu (som ligner akupressur), og meget mere. Det kan fremme afslapning, fysisk komfort og kropsbevidsthed. Det kan også hjælpe med at mindske sensorisk defensiveness. Dens effekt på andre bipolar symptomer er ukendt.
  • Den Feldenkrais Method. Udviklet af Moshe Feldenkrais, det koncentrerer sig om at genopbygge sensoriske og bevægelse systemer, navnlig gennem aflæring fattige bevægelsesmønstre. En række Feldenkrais praktiserende arbejder med børn, der har neurologiske problemer. Behandlingen er blid, og nogle børn har oplevet brutto-motor, fin-motoriske, sensoriske og relationelle forbedringer. En variant kaldet Feldenkrais for børn med Neurologiske (FCND) er specielt rettet mod denne population. Effektiviteten af ​​Feldenkrais for bipolar symptomer er ukendt.
  • Craniosacral terapi. Omfatter fint manipulere pladerne af kraniet og "craniale tides" af kroppen. Nogle kan sætte spørgsmålstegn ved videnskabelige grundlag for craniosacral arbejde, men det er blid, noninvasive, og forældre til mange børn med neurologiske problemer sige det har været nyttigt. De fleste craniosacral terapeuter ansætte en vis mængde samtaleterapi sammen med karrosseri, som måske eller måske ikke appellerer til dit barn. Dets effektivitet for bipolar symptomer er ukendt. Selv om det blev udviklet af osteopat John Upledger er craniosacral terapi praktiseres af uddannede medlemmer af andre erhverv, herunder nogle ergoterapeuter og fysioterapeuter. Upledger indeholder nogle regnskaber gavnlig brug af denne terapi for mennesker med psykisk sygdom i sin bog Din Indre Læge og du: kranio-sakral Terapi og SomatoEmotional Release (1997 nordatlantiske Books).
  • The Alexander Technique. Bruges til at hjælpe patienterne strømline og øge ynde af deres bevægelser. Praktiserende underviser patienter nye, mere afbalancerede bevægelsesmønstre. Da selvbevidsthed er en vigtig del af denne strategi, Alexander Technique er nok mere relevant at teenagere og voksne end for børn. Dets effektivitet for bipolar symptomer er ukendt.

Nogle karrosseri troende gør ekstravagante krav. For enhver karrosseri metode, herunder dem, der ikke er nævnt her kontrollere udøverens legitimationsoplysninger, og sørg for du føler dig komfortabel med både personen og metoden. Alle de modaliteter, der er anført her, har akkrediterer organer i de fleste vestlige lande. Generelt er akkrediteret, veluddannede læger er mere tilbøjelige til at gøre gavnlige arbejde end selv-uddannede eller ikke-akkrediterede praktikere. Hvis du tilfældigvis være i nærheden af ​​en massage skole eller et træningscenter for anden karrosseri metode kan billige klasser være til rådighed. Nogle skoler også opererer gratis eller billige klinikker, der tillader de studerende at øve på patienter under nøje overvågning.

Naturopati
Naturopaths har licens til at praktisere medicin i nogle lande, og også i nogle amerikanske stater og canadiske provinser. De bruger betegnelsen ND snarere end MD. Deres fokus er på forebyggende og helhedsorienteret sundhedspleje. Naturopaths varierer i deres personlige filosofi om vestlig medicin. Nogle vil henvise patienter til en MD for lidelser, de føler er ude af deres liga, andre foretrækker at stole udelukkende på ernærings-og naturmedicin.

Vær forsigtig, når du vælger en ND. I USA, har nogle mennesker der kalder sig naturlæger ikke gennemført en akkrediteret program. Korrekt licenseret naturlæger modtage lægelig uddannelse, der er nogenlunde sammenlignelig med traditionel medicinsk skole, men med en anden vægt. For information om at finde en licenseret biopat i USA eller Canada, skal du kontakte den europæiske sammenslutning af Naturopathic Læger eller den canadiske Naturopatisk Association.

Holistisk psykologi
Teknisk set bør en holistisk psykolog har de samme legitimationsoplysninger som en almindelig psykolog, plus træning i holistiske sundhedsfremmende praksis. I praksis kan dette ikke være tilfældet, så sørg for at spørge. Afhængigt af den praktiserende læge, vil holistisk psykologi synes at være af stor værdi for folk med bipolare lidelser, der ønsker at kombinere samtaleterapi med alternative sundhedsydelser praksis. En holistisk psykolog kan anbefale en kombination af kostændringer, kosttilskud, motion, biofeedback, og humør kontrol teknikker såsom meditation eller selvhypnose. Hjælpe patienten opbygge et effektivt støttesystem bør også være en del af planen. Disse indgreb ville have det overordnede mål om at hjælpe med at normalisere fysisk sundhed, forbedre den mentale stabilitet og hjælpe patienten få en sjovere og produktivt liv.

Homøopati
Homøopati er baseret på princippet om, at retsmidler indeholder forsvindende mængder af stoffer, der kan forårsage den medicinske tilstand, der behandles i stedet kan prod immunsystemet i aktion mod den tilstand. Homøopati anses for at være temmelig mainstream i Storbritannien. I USA og Canada er homøopatiske læger ikke licens til at praktisere medicin. Men nogle MDS og NDS anbefale homøopatiske behandlinger, og et par homøopater er også fuldt licenseret medicinske eller naturlægemidler læger. For information om homøopater i Nordeuropa, se National Center for homøopati hjemmeside.

Homøopati synes ikke at have en god track record som en intervention for bipolare lidelser, selvom nogle patienter rapporterer, at visse homøopatiske midler lejlighedsvis kan yde nødhjælp fra angst og fysisk lidelse forbundet med humørsvingninger. Mest mainstream læger mener, at homøopatiske midler indeholder for lidt af den aktive ingrediens til at have nogen medicinsk virkning. Det er sagt, homøopatiske midler er også for fortyndet til forårsage nogen skade, og det er et velkendt faktum, at hvis man tror en placebo vil hjælpe, kan du faktisk opleve en reduktion i symptomer.

Ernæring-baserede terapier
Ernæringseksperter er eksperter i, hvordan fødeindtagelse påvirker sundheden. Nogle er ansat af hospitaler, klinikker og langtidspleje faciliteter til at forbedre patientplejen gennem passende kost. Andre arbejder i privat praksis. Nogle ernæringseksperter har meget traditionelle synspunkter om kost, mens andre kan anbefale, hvad synes som radikale ændringer. Vær sikker på at kontrollere legitimationsoplysninger og uddannelse af enhver ernæringsekspert du konsulterer, og vær opmærksom på din intuition, hvis hendes forslag urimeligt eller potentielt usundt. Hvis dit barn har en spiseforstyrrelse i tillæg til en bipolar lidelse, en ernæringsekspert med baggrund i kosten interventioner for disse lidelser bør absolut være en del af din behandling team. Du kan også ønsker at konsultere en ernæringsekspert om kostændringer, der kan være gavnligt.

Orthomolekylær medicin
Den mest berømte fortaler for orthomolekylær medicin var dens sene grundlægger, Dr. Linus Pauling. Bedre kendt for at modtage 1954 nobelprisen i kemi og 1962 Nobels fredspris, Pauling tilbragte det meste af sit senere liv på at studere og offentliggørelse af virkningerne af megadoser af vitaminer, især C-vitamin Mange af Dr. Pauling er mere ekstravagante krav ikke været underbygget af forskning, men hans ry tvang medicinske etablering til at tage sine ideer alvorligt. Nogle læger, NDS, ernæringseksperter og andre praktikere er fast troende i orthomolekylær medicin, og Pauling principper ligger til grund for mange af de Vitaminterapi sammenblandede på helsekost butikshylderne. Da store doser af vitaminer kan have bivirkninger samt potentielle fordele, skal du sørge for at tale med din læge om hvad man skal passe på, og hvordan eventuelle fordele vil blive vurderet. Du absolut ikke bør gøre Vitaminterapi uden at konsultere en kompetent professionel førstehjælp.

Osteopati
Osteopater fungerer lidt ligesom kiropraktorer, justere det muskuloskeletale system til at foretage forbedringer. I Storbritannien deltager licenserede osteopater i National Health ordningen. Osteopater har licens til at praktisere medicin i alle amerikanske stater, og bruge initialerne DO (Doctor of Osteopati) i stedet for MD. Et område af osteopati-relaterede behandling, kraniosakral terapi, er ofte anbefales til børn med neurologiske udfordringer.