Evb

Design din kronisk træthed behandling plan

Behandling af kronisk træthedssyndrom fokuserer på symptomerne og kan omfatte en vifte af behandlinger, lige fra antidepressiva til akupunktur.

Kronisk træthedssyndrom behandling er en meget individuel ting, baseret på den enkelte patients symptomer og reaktion på forskellige behandlinger.

Hvordan du beskrive dine symptomer på kronisk træthedssyndrom vil ofte guide din behandlingsplan. "En masse af det har at gøre med, hvordan patienterne besvare spørgsmålene," forklarer Morris Papernik, MD, en læge i privat praksis med ProHealth Physicians Group i Glastonbury, Connecticut, og et medlem af det amerikanske Department of Health and Human Services Kronisk træthedssyndrom Det Rådgivende Udvalg. "Det er, hvad vi fortæller beboere og medicinstuderende hele tiden - det er ikke en kogebog type videnskaben her. Vi har at gøre med en sygdom, der er noget tåget. Du er nødt til at praktisere kunsten at medicin. "

For eksempel, hvordan vil en patient beskriver sin søvn og træthed problemer hjælpe direkte kronisk træthed behandling anbefalinger. "Hvis en patient klager over træthed og mangel på energi, du siger," Fortæl mig om din søvn. " Måske søvn er ikke problemet - det kunne være dagtimerne energi, "siger Dr. Papernik. Behandlinger for at øge dagtimerne energi er anderledes end dem, der bruges til at lette søvnforstyrrelser.

Kronisk træthed behandlingsmuligheder

Blandt behandlinger, som kan være nyttige for patienter med kroniske træthed symptomer er disse klasser af lægemidler:

 • Antidepressiva og benzodiazepiner. Selvom ikke alle med kronisk træthedssyndrom er deprimeret, kan nogle antidepressiva hjælpe med at lette træthed, smerter og urolig søvn. Cymbalta (duloxetin HCI) er en af ​​de mest almindeligt ordineret antidepressiva, efterfulgt af Effexor (venlafaxin). Benzodiazepin Klonopin (clonazepam) kan også bruges til at hjælpe folk sove om natten.
 • Antikonvulsiva. Af grunde, som ikke klart, medicin typisk anvendes til forebyggelse af krampeanfald kan sommetider hjælpe folk med CFS. Lyrica (pregabalin) kan ordineres, især for patienter, der også har fibromyalgi smerter. Lyrica har vist sig at mindske smerter og fysisk ubehag hos disse patienter.
 • Skjoldbruskkirtel medicin. Skjoldbruskkirtel behandlinger kan supplere andre behandlinger for folk, der ikke reagerer som forventet, især hvis thyroideahormonniveauerne er grænsetilfælde. "Masser af gange, vi vil tilføje skjoldbruskkirtlen piller til mix, hvis patienterne ikke får den respons, som vi ser for," siger Papernik.
 • Stimulanser. Provigil (modafinil), eller Nuvigil (armodafinil), kan blive ordineret til at øge dagtimerne årvågenhed. "Nogle mennesker går så vidt som til at bruge amfetamin," siger Papernik, selv om han ikke anbefale denne fremgangsmåde over en lang periode.
 • Smertestillende medicin. For patienter, som oplever alvorlig hovedpine, ledsmerter, eller andre smerter, der ikke styres med andre behandlinger, kan smertestillende medicin lette disse symptomer.

Muligheden for en sammenhæng mellem en virus kaldet XMRV og kronisk træthedssyndrom kan have patienter, der søger en form for behandling kaldet antiretroviral behandling. XMRV er klassificeret som et retrovirus, hvilket betyder infektion med det kan give andre, der tidligere hvilende (inaktiv) vira i kroppen til at genaktivere. Human immundefekt virus (HIV) er den bedst kendte retrovirus og de antiretrovirale lægemidler på markedet er rettet mod behandling af HIV, ikke XMRV.

Papernik advarer mod retroviral behandling tilgang, fordi der ikke er nogen test, der kan pålideligt fortælle dig, hvis du har XMRV, og fordi dens rolle i CFS ikke er klar. Aktuelle antiretrovirale medikamenter har mange stærke bivirkninger, der gør dem utilrådeligt til behandling af uprøvede XMRV infektion.

Alternative behandlinger for kronisk træthedssyndrom

Du kan høre en masse om vitamin terapi og andre former for naturlægemidler kosttilskud, som siges at lette kroniske træthed symptomer. Men, siger Papernik de eneste alternative behandlingsformer for kronisk træthedssyndrom, som har vist sig at fungere bedre end placebo, er:

 • CoQ10 (coenzym Q10), 100 milligram (mg) tre gange dagligt
 • NADH (nikotinamidadenindinucleotid), 5 mg to gange dagligt
 • SAM-E, 200 til 400 mg to gange dagligt

Mange CFS patienter forsøger akupunktur, baldrian rod, aloe vera, og magnesium, Papernik siger. Mens der er ingen data, der understøtter disse behandlinger, Papernik påpeger, at de sandsynligvis ikke forårsage nogen skade.

En lille advarsel om kronisk træthed behandling

Manglen på en standardiseret tilgang til kronisk træthed behandling betyder, at patienterne kan støde reklamer fra virksomheder, der hævder at have et produkt til at hjælpe med kronisk træthed symptomer, såvel som praktikere, der lover en hurtig kur. I den modsatte ende af spektret, kan CFS patienter støde læger, som ikke tager deres symptomer alvorligt. Papernik råder patienter til at være forsigtig, når du vælger en behandling tilgang. Han advarer patienterne for at undgå læger, der:

 • Synes ikke at lytte til din beskrivelse af din kroniske træthed symptomer - one size passer ikke alle i CFS verden
 • Fortælle dig, at din oplevelse er alt i dit hoved og ønsker at henvise dig til en psykiater
 • Er interesseret i at sælge dig en linje af vitaminer udbydes i deres kontor
 • Push intravenøs vitamin, antibiotikum eller svampemidler behandlinger, som ikke er blevet vist sig at fungere bedre end placebo

Husk, at finde den rigtige læge og kommunikation er nøglen til vellykket behandling kronisk træthedssyndrom - og det betyder, at kommunikere med din læge åbent og klart om symptomer, bivirkninger og eventuelle traditionelle eller alternativ medicin muligheder, du bruger.