Evb

Depression og stofmisbrug

Mennesker med depression kan henvende sig til narkotika eller alkohol at medicinere deres smerter.

Affektive lidelser som depression, stofmisbrug går sammen så ofte, at lægerne har opfundet et begreb for det: dobbelt diagnose.

Folk, der har lidt de seneste episoder af svær depression har højere alkoholisme og stofmisbrug sammenlignet med resten af befolkningen, ifølge det amerikanske Department of Health og Human Services. Mere end 21 procent af de voksne, der oplevede en depressiv episode inden for det foregående år engageret i stofmisbrug, sammenlignet med 8 procent af dem, der ikke beskæftiger sig med depression. Og svimlende statistik er ikke begrænset til voksne: Forskning viser, at teenagere kæmper med blues ofte "selvmedicinering" med alkohol, hash og andre stoffer.

Men det er ikke altid klart, hvilken kom først. Depression kan forårsage stofmisbrug, men stofmisbrug også kan føre til depression. I nogle tilfælde er begge udløses af en ekstern faktor.

Depression og stofmisbrug: Hvad er forbindelsen?

En person der beskæftiger sig med depression kan prøve at selvmedicinering bruge stoffer eller alkohol, siger David MacIsaac, ph.d., en autoriseret psykolog i New York og New Jersey og fakultet medlem af New York Institute for Psykoanalytisk Self Psykologi.

Depression fører ofte folk til at drikke, som normalt gør tingene værre. "I forsøget på selvmedicinering med alkohol, folk ikke indse, at de bruger et depressivt," siger Dr. MacIsaac. "I virkeligheden, vil det forstærke deres depression." Det samme gælder for lægemidler, som nogle deprimerede mennesker tage for at afhjælpe deres symptomer. MacIsaac siger, at de misidentify deres depression som blot en slags ned følelse og komme i vane med at tage overdel.

Omvendt en narkoman eller alkoholiker, hvis stofmisbrug problem er ude af kontrol kan udvikle psykiske problemer. Han kan opleve symptomer på depression eller begynder at hallucinere. Hvis hans depression dybere, kan han forsøge at begå selvmord.

Depression og stofmisbrug: delte udløsere

Depression og stofmisbrug kan udspringe af de samme kilder. Forskning har fundet en række sammenhænge mellem depression og stofmisbrug, herunder:

  • Delt hjernen regioner, der berøres af både stofmisbrug og depression. Eksempelvis påvirker stofmisbrug de områder i hjernen, der håndterer stress reaktioner, og de samme områder er kendt for at være påvirket af nogle psykiske lidelser.
  • Genetiske faktorer kan gøre en person mere tilbøjelige til at udvikle en psykisk lidelse eller afhængighed. Genetiske faktorer gør det mere sandsynligt, at én betingelse sker, når den anden har optrådt - for eksempel alkoholisme udløst af et anfald af depression.
  • Miljømæssige faktorer såsom stress eller traumer er kendt for at bede både depression og stofmisbrug.
  • Brain udviklingsmæssige problemer, der kan føre et barn til depression eller stofmisbrug senere i livet. Tidlig stofbrug er kendt for at skade hjernens udvikling og gøre senere psykisk sygdom mere sandsynligt. Det modsatte er også sandt: Tidlige psykiske problemer kan øge chancerne for senere stof-eller alkoholmisbrug.

Depression og stofmisbrug: samtidig behandling

Både depression og stofmisbrug skal behandles for patienten at have en god chance på bedring. Hvis en patient kun behandler én betingelse, han er mindre tilbøjelige til at få godt, medmindre han følger op med behandling for den anden.

Behandling for nuværende narkotika eller alkohol brugere skal begynde med afgiftning eller afvænning. Detox tillader en person at håndtere abstinenssymptomer, mens kroppen arbejder for at fjerne alle spor af narkotika eller alkohol i sit system. Brugere skal sparke deres vane, før det seriøse arbejde for inddrivelse kan begynde. "Det meste af tiden, er det meget svært at behandle depression, hvis [individer er] afhængige på et lægemiddel," MacIsaac siger. "Du vil måske behandle dem, men de er virkelig ikke vil være i stand til at håndtere depression, hvis de er afhængige." Han siger, at indtil de er fri for disse stoffer, de kun kan konfrontere psykiske problemer på et overfladisk niveau, fordi narkotika og alkohol er maskering tilstanden.

Efter detox vil patienterne derefter begynde dobbelt behandling. De træder et rehabiliteringsprogram for at beskæftige sig med deres stof eller alkoholproblemer. De vil også nødt til at modtage samtidig behandling for deres depression. Denne behandling kunne indebære terapi, antidepressiva, og interaktion med en støttegruppe. Nogle selvhjælpsgrupper understøtter ikke ordination af medicin, fordi de mener, det udfordrer addicts i bedring 'ædruelighed - dog dobbelt diagnose behandling, herunder antidepressiva, beregnet til at håndtere symptomer med henblik på at skabe stabilitet og regulere hjernen kemikalier.

"På det tidspunkt, alle bedring afhænger af motivation af patienten, og i hvilken grad de ønsker at arbejde ud af deres problemer," MacIsaac siger. Hvis du eller nogen du kender, er der beskæftiger sig med depression og stofmisbrug, være sikker på at få hjælp til at behandle begge spørgsmål - først da vil du begynde rejsen til en vellykket inddrivelse.