Evb

Depression behandling: snakke det ud

Kognitiv terapi og interpersonel terapi kan hjælpe folk med svær depression får til roden af ​​deres problemer.

En behandling plan for depression indebærer ofte en kombination af medicin, livsstilsændringer og samtaleterapi, såsom kognitiv terapi og interpersonel terapi, for bedre at forstå, hvad der er årsag til depression. Både kognitiv terapi og interpersonel terapi indebærer at arbejde med en terapeut for at skabe sundere og mere proaktive tanker.

Kognitiv terapi er baseret på teorien om, at en persons deprimeret stemninger og adfærd stammer fra ser på verden negativt, siger Marc Skelton, ph.d., PsyD, en klinisk psykolog i Laguna Niguel, Californien "Målet med kognitiv terapi er at få patienterne til at tænke mere realistisk om sig selv og verden. "

Interpersonel terapi fokuserer mere på de nuværende personlige relationer og de roller, de spiller i forårsager en person til at blive deprimeret eller at uddybe denne persons depression symptomer.

Depression behandling: kognitiv terapi

I kognitiv terapi, spørger terapeuten spørgsmål at bede patienten til at se, at hans opfattelser og fortolkning af begivenheder kan være falsk, får ham til at se tingene negativt. Terapeut og patient arbejder sammen om at finde alternative tanker, der ligger tættere på virkeligheden i den situation. Skelton tilbyder eksempel på en teenage dreng, der beder en pige ud og afvises. "Han bliver deprimeret, fordi han fortolker afvisningen som" Jeg er ikke værdig. Jeg er bare en skrue-up. ' Som terapeut, prøv dig at få ham til at se, at det er bare én person siger nej til en række årsager og ikke fordi han er et dårligt menneske. "Kognitiv terapi kan hjælpe med at undervise en patient til at erstatte negative, dysfunktionelle tanker med mere realistisk, positiv dem.

Terapeuten vil ofte give patienten opgaver at arbejde på mellem sessioner, Skelton siger. For eksempel kan de afviste teen tildeles stille tre eller fire piger at gøre noget med ham. På den måde, at patienten lærer at anvende, hvad han og terapeuten talt om.

Hvor længe nogen skal deltage i kognitiv terapi afhænger af sværhedsgraden af ​​depressionen. Mennesker med mild til moderat depression kan føle sig bedre efter kun et par sessioner. "Man kan se resultater i 3-6 sessioner, og hvis patienten klarer sig bedre, derfra går vi til planlægning sessioner på en efter behov," Skelton siger. En person med svær depression kan være nødvendigt at fortsætte terapisessioner i en længere periode.

Depression behandling: interpersonel terapi

Ligesom kognitiv terapi, er interpersonel terapi kortsigtet. Det er ikke adfærdsterapi, terapeut og patient kigge efter mulige årsager til depression, såsom sorg over tabet af en elsket, en ændring i roller såsom at få skilt eller miste et job, eller en kamp med en partner, barn eller chef. Patienten og terapeuten arbejder om strategier for at overvinde patientens depression, såsom at finde en måde at udfylde det tomrum fra et tab eller hjælpe til at løse en tvist.

Interpersonelle terapi involverer typisk en times ugentlig session for 12 til 16 uger. Mennesker med svær depression kan have brug for yderligere behandlinger.

Generelt indebærer psykoterapi en masse taler og rollespil for at hjælpe patienterne at styrke deres sociale færdigheder for fremtiden, Skelton siger.

Nogle patienter kan finde kognitiv terapi mere nyttige end interpersonel terapi, og vice versa. Atter andre kan gøre godt med en kombination af disse snak behandlinger eller kan have gavn af forskellige behandlingsmetoder. "Ofte vil en vellykket depression behandlingsplan ikke kun omfatter psykoterapi, men også medicin og livsstilsændringer, såsom at gå til gymnastik og få mere motion," Skelton siger. Fordi depression ofte går igen, kan vedligeholdelsesbehandling være nyttig.