Evb

Depression, antidepressiva og selvmordsrisiko

Antidepressiva hjælpe mange mennesker med depression, men kan de øge risikoen for selvmord?

Det er svært at tro, at antidepressiva, narkotika, som formodes at hjælpe mennesker med depression, kan faktisk spille en rolle i at øge selvmordsrisikoen. Og mens eksperter siger, at juryen er stadig ude om, hvorvidt antidepressiva faktisk er knyttet til selvmord, er én ting sikker: Folk, der er lige begyndt at se en forbedring i deres depression symptomer kan være i størst risiko for selvmord, og dette kan være hvorfor antidepressiva er blevet opfattet som en mulig synder.


"FDA har advaret om, at børn og voksne kan vise selvmordsadfærd i de første uger af behandlingen med disse lægemidler, men den egentlige rolle er ikke klart," siger Penny B. Donnenfeld, ph.d., psykolog i privat praksis i New York City. "Der har været tilfælde, hvor selvmord var knyttet til antidepressiv medicin, men om det var arten af ​​depression, en lille lindring af depressive symptomer, eller faktiske virkning af et lægemiddel bivirkning forårsager øget uro og angst er ikke klart."

David Sack, MD, administrerende direktør for Promises Treatment Centers i Californien og forfatter til snesevis af tidsskriftsartikler om depression, sekunder forestillingen om, at der kan være flere faktorer på spil her end blot antidepressiva. "Folk, der lige er startet på at forbedre er i størst risiko for selvmord," Dr. Sack siger. "Energi og koncentration forbedres før nogen subjektive følelse af velvære. Den person føler stadig forfærdeligt, men nu har de mulighed for at tage en selvmorderisk plan til afslutning. "

Forkert ordineret antidepressiva og selvmord

Donnenfeld siger en anden tid, hvor antidepressiva kan øge selvmord risiko er, når de får ordineret forkert. "Hvis nogen har bipolar lidelse og bliver først vurderes som havende en unipolar depression, kan antidepressiva bidrage til den person, gå ind i en manisk tilstand, som kan medføre risikabel adfærd," forklarer Donnenfeld.

En anden risiko er ved at ændre medicin, som også har potentiale til at forårsage et symptom tilbagefald. "Et stort problem, der sjældent talt om, er, når folk er skiftet fra varemærke-medicin til generiske lægemidler," siger Donnenfeld. "Ofte har de generika ikke have den samme terapeutiske effekt, og patienterne tilbagefald. Læger og apotekere ofte tvivler på det, men jeg har set det ske, og synes, det er et potentielt problem, der kræver langt større eksponering. "

Finde balancen mellem behandling og risici

Mental sundhed fagfolk siger, at antidepressiva hjælpe meget mere end de gør ondt. "For det meste, sænke de den risiko, fordi der er empiriske beviser for, at de nedbringer depression," siger Dena Cabrera, PsyD, en psykolog ved Remuda Ranch Programmer til at spise og angst i Wickenburg, Arizona "Der er nogle advarsler for øget selvmordsrisikoen med antidepressiva, især med patienter under 18 år. Dette skal agtet, men mange fagfolk mener, at risikoen for ikke at behandle en teenager med svær depression med antidepressiv medicin er langt værre end nogen risiko ved den antidepressive medicin. "

Antidepressiva og selvmordsrisiko: strategier for succes

Nøglen til succes, så er nøje overvåge hver enkelt patient på antidepressiva. "Antidepressiv medicin er pålidelige værktøjer til at overvinde depression," siger Anders P. Hall, MD, forfatter til Breaking Gennem Depression og lederen af Riverside Counseling Center i Leesburg, Va "Alligevel antidepressiv medicin undertiden øge uro og impulsivitet inden deres humør-øgende effekt vises. Familiemedlemmer og professionelle omsorgspersoner bør overvåge humør og tanker om selvmord, specielt i de første uger af antidepressiv behandling. "

Hvis du er på antidepressiv medicin, og bemærker noget ud over det sædvanlige, Dr. Hall rådgiver handler hurtigt. Det kunne bare redde dit liv. "Hvis man udvikler agitation, søvnløshed, eller impuls-kontrol problemer, mens du tager antidepressiv medicin, bør du advare din læge så hurtigt som muligt," Hall siger. "Hvis du aldrig tænkt på selvmord før, men begynder at tænke disse tanker, kræver øjeblikkelig opmærksomhed. Hvis du tænkt selvmord før, men tænker mere intenst, kræver øjeblikkelig opmærksomhed. Tip en ven eller elsket en, hvad der foregår i dit sind. Depression er en alvorlig medicinsk problem, og tanker om selvmord er ikke ualmindelige i denne tilstand i sindet. "