Evb

Den virkelige betydning af fødevarer udløbsdatoer

Sælg efter, brug af, fryse ved: hvordan kan du intepret sproget af fødevarer udløb? gøre de datoer, du kan gøre dig syg, hvis du spiser noget efter at den er udløbet? skærpe dine fødevaresikkerhed kløgt ved at lære sandheden om disse datoer.

En del af at være en smart shopper er at kontrollere udløbsdatoen på mad pakker. Men hvis du omhyggeligt kontrollere fødevarer emballage til trykte datoer, kan du blive overrasket over at finde ud af, at med undtagelse af babymad og modermælkserstatning, mad udløbsdatoer er virkelig kun retningslinjer for at hjælpe dig med at købe mad på optimal friskhed.

Fødevaremærkning er ikke påkrævet af føderale lovgivning. Kun omkring 20 stater kræver det, og der er ingen ensartet standard, og ingen amerikanske Food and Drug Administration (FDA) regulering for at definere, hvad pakken er at fortælle dig.

Men der er stadig offentlige instanser, der arbejder for at beskytte fødevarekvaliteten og fødevaresikkerheden. De omfatter FDA, det amerikanske landbrugsministerium (USDA) og det amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse. Der er mange afdelinger inden for de forskellige agenturer, hver med specifikke områder af ansvaret for at beskytte fødevareforsyningen. Den USDA Food Safety Inspection Service, for eksempel, styrer information og regler, der påvirker fødevaresikkerheden og kvaliteten af ​​kød, fjerkræ og æg produkter. Det giver også oplysninger om, hvordan mærkningen af ​​fødevarer kunne forholde sig til kvaliteten af ​​disse produkter.

Alle disse agenturer arbejder løbende på at forbedre fødevaresikkerheden. Takket være den seneste passage af Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet modernisering Act, vil FDA lægge mere vægt på at forebygge fødevarebårne sygdomme snarere end at reagere på udbrud efter den kendsgerning, hvilket forhåbentlig vil sænke antallet af FDA minder om, at der skal anlægges efter problemer er opdaget. Større indsats er også gjort for at oplyse forbrugerne. Selvom FDA minder normalt rapporteres via nyhedskanaler, der er en særlig FDA minder webside, som du kan gå til enhver tid på egen hånd til at kontrollere for advarsler.

Sproget i mærkning af fødevarer

Når du stirrer på det digitaliserede dato på en pakke, men er du sandsynligvis ikke tænker handlinger alle disse statslige grupper. Du vil bare gerne vide, om den mad i dine hænder er sikkert at spise.

"Det er forvirrende, fordi der ikke er nogen standardisering emballage tidspunkter," erkender fødevaresikkerhed ekspert Catherine Strohbehn, ph.d., RD, adjungeret lektor i hotel, restaurant og institution ledelse på Iowa State University i Ames.

For at tydeliggøre ordlyden af ​​fødevarer udløbsdatoer trykt på pakkerne, her er en ordliste fælles mærkning udtryk:

  • "Sælg ved". Denne dato giver dig tips om, hvad er billigt samt fødevaresikkerhed information. "Sælg ved" mærkning er mere for købmanden end det er for forbrugeren. "Forbrugerne er fint at købe produkter af denne dato," siger Strohbehn. "Generelt butikker vil rabat tættere på denne dato, så forbrugerne søger efter en lejlighedskøb kan købe op til sælge dato og derefter bruge så hurtigt som muligt." Brug kølevarer inden for det næste dag eller så, frostvarer kan opbevares i fryseren i op til tre måneder.
  • "Use ved." "Brug af" og "Best hvis de anvendes med" har til formål at sikre en konsekvent fødevarekvalitet, siger Strohbehn. Denne type af dating giver vejledning til forbrugeren, men retningslinjerne er noget løs. Produkter kan vare længere end den "brug" date, afhængigt af hvordan produktet håndteres og opbevares. "Nogle konserves vil holde i år, hvis der ikke har været store temperaturudsving. Højere syre produkter som dåse ananas har en kortere holdbarhed, men er stadig god for et år eller længere," siger Strohbehn. Modermælkserstatning og babymad er væsentlige undtagelser fra denne regel: Det er bedst ikke at give dit barn modermælkserstatning eller mad efter "brug af" dato.
  • "Freeze ved." Lejlighedsvis fødevarer vil være mærket "bruge eller fryse ved", hvilket betyder, at du kan fryse dem for en periode efter denne dato.

Hvilken mad udløbsdatoer betyder for fødevaresikkerheden

Virkeligheden er, at du kan spise mad forbi den mad udløbsdato, og det kan stadig smage godt - eller det måske ikke. For eksempel kan mælk sur rundt udløbsdatoen eller nogle få dage efter, afhængigt af hvor kold dit køleskab er. Risikoen for fødevarebåren sygdom øger også efter denne dato, især hvis din opbevaringsforhold er mindre end optimal.

Øve god fødevaresikkerhed vaner derhjemme vil hjælpe maden sidste sikkert op til, og ud over den dato på etiketten. Et af de vigtigste fødevaresikkerhed parametre er temperatur. For eksempel. Dåse varer i et spisekammer, der forbliver konsekvent kølige året rundt vil vare længere end dåse varer er lagret i et sted, hvor temperaturen svinger mellem varmt og køligt Ligeledes vil frosne fødevarer opbevares i en fryser vare længere, hvis fryseren ikke åbnes ofte, hvilket medfører temperaturændringer. Luftfugtigheden er også et problem - prøv at holde alle lagerområder tør ved lav luftfugtighed.

Her er flere fødevaresikkerhed tips, der vil hjælpe dine fødevarer overstiger udløbsdatoer, og sikre, at du forblive sunde:

  • Afkøl fødevarer ved 40 ° F straks. Fødevaresikkerhed eksperter anbefaler at planlægge din dag, så du kan tage dagligvarer hjem til køleskabet med det samme, i stedet for at lade dem sidde i bilen, mens du kører andre ærinder.
  • Må ikke holde nedkølede fødevarer ud af køleskabet i mere end to timer.
  • Hold klar til at spise fødevarer adskilt fra dem, der er rå og har brug for madlavning.
  • Hvis en fødevare har kun en "sælg med" dato eller ingen mad udløbsdato på alle, lave mad eller fryse punktet snarest muligt.
  • Sørg prep områder og lagerområder i dit køkken er rene.
  • Hvis du eller nogen i din husstand er immunsvækkede, skal du sørge for at spise fødevarer med "sidste anvendelsesdato" dato, rådgiver Strohbehn. Alt andet er ikke værd at risikoen for fødevarebåren sygdom.

Fødevaresikkerhed kan faktisk have mere at gøre med de vaner, du har derhjemme end med datoerne på emballagen, men hvis du vil sikre fødevarer til deres bedste, kan du bruge de trykte udløbsdatoer som dit udgangspunkt.