Evb

Den hjernesvulst behandling team

Mange ansatte i sundhedssektoren er involveret i diagnosticering og behandling af hjernetumorer. Vær sikker dine teammedlemmer er erfarne i at behandle din type kræft.

Hvis du har været diagnosticeret med en hjerne eller rygmarv tumor, er det vigtigt at etablere et team af medicinske eksperter, der specialiserer sig i at diagnosticere og behandle din type tumor.

Da der er mere end 120 typer primære hjernetumorer, siger Andrew Sloan, MD, direktør for Brain Tumor og Neuro-onkologiske Center på University Hospitals sag Medical Center i Cleveland, "dit team skal være i stand til præcist at identificere den slags hjernen tumor du har så de kan designe den mest effektive behandling. "En hjernetumor kan behandles med kirurgi, stråling, og kemoterapi. Nogle mennesker har brug for en kombination af disse typer af behandlinger, afhængigt af den specifikke type hjernesvulst, de har.

Hjernesvulst: opbygge dit medicinske team

For at sikre at du får den bedst mulige pleje, er det vigtigt at finde læger og sundhedspersonale med erfaring i behandling af din type kræft. Dit hold kan omfatte nogle af følgende eksperter:

 • Neuro-onkolog. Dette er en medicinsk læge, der er blevet trænet i neurologi, undersøgelse af hjernen, samt onkologi, kræftområdet. Den neuro-onkolog sandsynligvis til at koordinere din pleje med de øvrige medlemmer af teamet. "Dit neuro-onkolog skal have fællesskab uddannelse i hjernesvulst onkologi, ikke bare generelle onkologi," siger Dr. Sloan. Fellowship uddannelse er uddannelse, der går ud over medicinske skole, praktik, og bopæl.
 • Neurokirurg. En neurokirurg er en læge med erfaring i at udføre kirurgi på det centrale nervesystem og hjerne. Men ikke alle neurokirurger har samme niveau af erfaring med hjernetumorer. En typisk neurokirurg i Europa behandler et gennemsnit af tre eller fire personer, der har en hjernesvulst hvert år, siger Sloan. På den anden side kan en neurokirurg på en stor medicinsk center behandle så mange som seks til 10 personer med en hjernesvulst hver uge. Sørg for at din neurokirurg har masser af erfaring med behandling af hjernetumorer. Din neurokirurg bør også være up-to-date med state-of-the-art behandlinger og teknologi.
 • Strålingsonkolog. Strålingen onkolog giver strålebehandling til tumoren.
 • Patolog. En patolog er en læge, der undersøger væv fra en tumor under et mikroskop, og afgør, hvilken type og kvalitet af kræft det er. "Det er vigtigt at få en ekspert patologisk mening, da denne diagnose er grundlaget for din behandling," siger Sloan. Men sørg for din patolog har erfaring diagnosticere hjernesvulster. "Som med neurokirurger kan en patolog har meget lidt erfaring med hjernetumorer, og kan derfor ikke være i stand til at identificere dem så præcist som en person med mere erfaring," siger Sloan.
 • Neuro-radiolog. Disse læger fortolke billeder taget af hjernen tumor, såsom fra MR-scanninger.
 • Sygeplejersker. Sygeplejersker skal have særlig uddannelse og erfaring i neuro-onkologi eller stråling onkologi.
 • Socialarbejder. En socialrådgiver kan give dig følelsesmæssig støtte og hjælp til at finde ressourcer til at hjælpe dig med bedre at styre økonomiske bekymringer, hjem sundhedspleje, og transport til og fra udnævnelser.
 • Mental sundhed ekspert. De fleste mennesker diagnosticeret med en hjernesvulst, samt deres familiemedlemmer, kan drage fordel af at tale med en mental sundhed professionel om sygdommen.

Hjernesvulst: genoptræning efter operation

Nogle hjernesvulst patienter kan have behov rehabilitering efter hjernekirurgi. Hvis ja, kan yderligere medlemmer af din behandling teamet kan nævnes:

 • Fysioterapeuter. Fysioterapeuter kan hjælpe hjernen tumor patienter, der oplever svaghed eller balance problemer efter operationen. De kan også arbejde med dem, der lider lammelse.
 • Talepædagoger. Nogle hjernesvulst patienter har problemer med at tale eller synke efter deres operation. Talepædagoger kan hjælpe folk med at genvinde disse evner.
 • Ergoterapeuter. Denne form for specialist hjælper patienterne genlære hvordan man gør visse daglige aktiviteter, som at blive klædt eller spise.

Hjernesvulst: finde din medicinske team

Der er flere måder at finde hold af eksperter.

 • Den europæiske bestyrelse medicinske specialer (ABMS) nævnes læger, der har gennemført visse krav og bestået eksamen i deres speciale. Mappen, The Official ABMS Directory of Board Certified Speciallæger, er tilgængelig på offentlige biblioteker samt på internettet.
 • The National Cancer Institute (NCI) Cancer Information vil fortælle dig om behandlingsfaciliteter i dit område. Du kan nå dem på 1-800-4-KRÆFT (422-6237).
 • Du kan bede om at rådføre sig med et team af eksperter i NCI Neuro-Oncology Branch af Warren Grant Magnuson Clinical Center, som er en del af National Institutes of Health (NIH). Anlægget er i Bethesda, Maryland
 • Din praktiserende læge kan være i stand til at anbefale et erfarent team, så godt.