Evb

Deep brain stimulation - en effektiv behandling af Parkinsons sygdom

Deep brain stimulation fungerer som en "hjerne pacemaker" at styre nogle af de mest besværlige symptomer på Parkinsons sygdom.

Deep brain stimulation (DBS) er en kirurgisk behandling for bevægelsesforstyrrelser som Parkinsons sygdom, og har også vist lovende resultater i behandlingen af svær depression. Måske er den bedste måde at tænke på deep brain stimulation er, som om det er en "brain pacemaker", genopladning hjernen på samme måde som en pacemaker ville for hjertet.

Behandling af Parkinsons sygdom: hvor dyb brain stimulation virker

Når deep brain stimulation er bestilt, små, wirelike elektroder omkring 1 millimeter i diameter, er implanteret i områder af hjernen, der er ansvarlige for de unormale bevægelser ses i Parkinsons sygdom. Elektroderne er så forbundet til ledninger, der fører til en lille elektrisk anordning, der kaldes en neurostimulator, implanteret lige under kravebenet.

Denne enhed svarer til en pacemaker, men i stedet for ledninger, der går til hjertet, er de elektriske impulser sendes til hjernen, forklarer Ali Rezai, MD, professor i neurologi og leder af Center for Neurological Restoration på Cleveland Clinic i Ohio. Den "pacemaker" sender disse elektriske signaler til elektroderne, at "berolige kaos i hjernen, der forårsager symptomerne på Parkinsons sygdom," siger Dr. Rezai. Han vurderer, at han har udført dyb brain stimulation procedurer på mere end 1.000 patienter i løbet af de sidste 13 år. På verdensplan har mere end 55.000 patienter gennemgået DBS.

I dag, dyb brain stimulation er standard kirurgiske metode for folk, der har haft Parkinsons sygdom i flere år og bliver mere og mere handicappet trods optimal medicinsk behandling. Deep brain stimulation er især nyttigt at kontrollere rystelser - rysten i hænderne og lemmer - som er en af ​​de kendetegnende symptomer på sygdommen. Rezai anslår, at rystelser kan stilne med så meget som 80 procent eller mere efter DBS kirurgi. Deep brain stimulation også mindsker den langsommelighed og stivhed forbundet med Parkinsons sygdom med omkring 40 til 60 procent.

Behandling af Parkinsons sygdom: medicin og dyb brain stimulation
Deep brain stimulation ikke fjerne behovet for Parkinsons medicin, men det kan reducere mængden, der er nødvendig. Hvor meget mindre medicin en person vil kræve efter dyb brain stimulation kirurgi varierer.

En fordel ved at reducere Parksinson s medicin er, at det kan hjælpe med at mindske bivirkninger som dyskinesier, de ufrivillige bevægelser, der kan være forårsaget af lang tid brug af levodopa (Dopar, Larodopa), det primære stof, der anvendes til at styre Parkinsons symptomer. For nogle patienter kan modtage dyb brain stimulation reducere dyskinesier selv når man tager den samme dosis af medicinen.

Den dybe brain stimulation procedure

Før implantation af en dyb hjerne stimulator, indhenter den neurokirurg scanninger og edb kort af patientens hjerne til at identificere de områder, der ikke fungerer ordentligt. Med disse billeder som en vejledning, så den neurokirurg indsætter elektroder, med fire wire fører tilknyttet, i de dele af hjernen, der er angivet på kortene.

Operationen udføres under lokalbedøvelse og tager omkring 2-4 timer at gennemføre. Patienter plejer at gå hjem efter en til to dage.

Groft en uge efter denne del af proceduren, patienten vender tilbage til hospitalet til en anden procedure,, denne gang under narkose så pacemakeren kan indsættes under kravebenet og hooked op til fører fastgjort til elektroderne.

Bruger en ekstern enhed, lægen sender elektricitet gennem pacemakeren til elektroderne implanteret i hjernen til at hjælpe med at kontrollere unormal aktivitet. Efter proceduren har patienterne mulighed for at slå pacemakeren til eller fra, men har ingen kontrol over beløbet eller tidspunktet for elektricitet, der er sendt til elektroderne.

Ulemper ved dyb brain stimulation som en behandling af Parkinsons sygdom

Deep brain stimulation betragtes som en sikker og effektiv procedure, men der er altid risiko med enhver form for kirurgi. Ifølge Rezai, er den største risiko for DBS blødning i hjernen under eller umiddelbart efter proceduren. Han vurderer, at 2 til 3 procent af patienterne oplever dette problem. Men mindre end 1 procent af de patienter opretholde nogen væsentlig neurologiske skader fra det.

En anden ulempe, der er hyppigere set med dyb brain stimulation er infektion i operationssåret. Det sker i omkring 4 til 6 procent af tilfældene, men risikoen for alvorlig infektion er sjælden, Rezai siger. "Samlet set risikoen for DBS er mindre end eller svarer til dem, der er forbundet med nogen anden større organ kirurgi."

Derudover, afhængigt af hvor dyb brain stimulation opstår i hjernen, har nogle patienter set effektivitet fald efter en periode.

Det er vigtigt at huske på, at denne procedure ikke kan kurere Parkinsons sygdom, og det kan heller bremse sygdomsforløbet. Hvad mere er, dyb brain stimulation har ingen indvirkning på andre bekymrende symptomer, såsom balance problemer og faldende mental funktion.

Behandling af Parkinsons sygdom: når at få dyb brain stimulation

I øjeblikket, dyb brain stimulation normalt er forbeholdt folk, der har haft Parkinsons sygdom i mange år og ikke længere responderer godt på medicinsk behandling. Denne filosofi er ved at ændre, men som lægerne begynde at værdsætte den dramatiske påvirke denne procedure kan have på patienternes liv.

"Jeg tror, ​​så længe du har haft et rimeligt forsøg på medicin og stadig har rystelser, kan kirurgi være meget effektiv," Rezai noter. "Du behøver ikke at vente til slutningen af ​​Parkinsons sygdom."