Evb

Bugspytkirtelkræft og fedme

Regnskabsmæssig ekstra vægt kan øge dine chancer for at få kræft i bugspytkirtlen. Lær hvordan livsstilsændringer kan hjælpe.

Vi kender alle være overvægtig kan øge din risiko for en række helbredsmæssige problemer - alt fra forhøjet blodtryk og hjertesygdomme til type 2-diabetes og slagtilfælde. Hvad mange mennesker kan ikke indse, er imidlertid, at fedme kan også øge dine chancer for at få nogle former for kræft - herunder kræft i bugspytkirtlen.

"Kræft i bugspytkirtlen er den femte hyppigste årsag til kræft død, med en overlevelsesrate på mindre end 5 procent," siger Margaret Lewin, MD, medicinsk direktør for Cinergy Sundhed og klinisk assistent professor i medicin ved Weill Medical College of Cornell University i New York. "Forebyggelse er derfor nøgle."

Forskning har vist folk, der er overvægtige som teenagere eller unge voksne er mindst dobbelt så stor risiko for at udvikle kræft i bugspytkirtlen, som dem, der var aldrig overvægtige.

Bugspytkirtelkræft og fedme

Ikke kun det, fede personer har en tendens til at få denne form for kræft i en tidligere alder end tyndere mennesker, siger Dr. Lewin. Selv de, der tager på i vægt senere i livet er ikke immune over tilføjede fare, da fedme i en ældre alder signifikant nedsætter hastigheden af ​​overlevelse i mennesker, der har kræft i bugspytkirtlen.

Placering af fedt er også kritisk. Mennesker, der bærer det meste af deres ekstra vægt i deres midsections (underliv, bryst og skuldre), er 70 procent mere tilbøjelige til at udvikle kræft i bugspytkirtlen, med undersøgelser, der viser den højere en kvindes talje-til-hofte ratio, jo større risiko.

Hvorfor fedme hæve bugspytkirtelkræft risiko?

"Det er velkendt, at fede mennesker - især dem med en høj andel af abdominal fedt - er mindre følsomme over for insulin, end folk med normal vægt," siger Lewin. "Med andre ord, som en person får vægt, skal mere og mere insulin fremstilles og cirkuleres for at holde blodsukker normalt. Denne "hyperinsulinemia« kan bidrage til skabelsen af ​​kræft i bugspytkirtlen celler og hurtigere progression af kræft. "Fedme også tendens til at falde immunforsvaret, tilføjer hun, som kan nedsætte kroppens evne til at bekæmpe kræft.

Foretage livsstilsændringer for at reducere bugspytkirtlen kræftrisiko

Med omkring to tredjedele af de voksne i Europa, at blive udpeget overvægtige eller fede, er det nemt at glemme, hvad en "normal" vægt ser ud. Men kaste ekstra pounds er afgørende at reducere risikoen for kræft i bugspytkirtlen.

Mens der er en række forskellige metoder læger kan bruge til at måle mængden af ​​en persons legeme fedt, en populær, let-at-bruge værktøj er body mass index (BMI).

Hvis det bestemmes, du har brug for at tabe et par pounds (eller flere), en kombination af at flytte mere og spise mindre er nøglen. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, bør voksne får mindst 2,5 timer om ugen af ​​moderat intensitet motion (fx rask gang), eller træne energisk i 1,25 timer om ugen (for eksempel jogging eller kører). Ud over at cardio træning, bør styrketræning ske mindst to dage om ugen, og dækker alle større muskelgrupper. For dem, der allerede udøver, der stadig er overvægtig, kan det være nødvendigt at bruge mere tid til at se vægttab succes.

Mens mere motion hjælper med at forbrænde kalorier, mange mennesker også nødt til at ændre deres kost til at tabe sig. Portionsstørrelser har ballooned ud af kontrol, så det er vigtigt at tænke på ikke bare, hvad du spiser, men også hvor meget.

Du kan sænke din risiko for kræft i bugspytkirtlen ved at opretholde en sund vægt. Et par enkle ændringer - tilføje lidt mere motion og forbruge lidt mindre mad - kan gøre en stor forskel i dit fremtidige helbred.