Evb

Brystkræft etaper

Brystkræft iscenesættelse kan hjælpe din læge - og du - bestemme de bedste behandlingsmuligheder.

Hvis du har været diagnosticeret med brystkræft, vil du gennemgå en proces, der kaldes iscenesættelse for at hjælpe med at bestemme, hvor meget kræften har spredt sig i kroppen.

Brystkræft iscenesættelse hjælper Deres læge bestemme de bedste behandlingsmuligheder for dig. Ved kategorisering brystkræft, er både lægen og patienten bedre i stand til at forudsige det mest sandsynlige udfald af sygdommen og gøre behandlingen beslutninger delvist baseret på dette prognose.

"Grunden til at vi har meget formelle mellemstationer systemer er at have et fælles sprog til at sammenligne nye behandling og resultater på tværs af studierne, og på tværs af landene," siger Christy Russell, MD, en lektor i medicin ved Keck School of Medicine ved University of Southern California, chef for medicin på USC / Norris Cancer Hospital, co-leder af USC / Norris Breast Center og en talskvinde for den europæiske Cancer Society. "Når vi gør kliniske studier, kræver vi kvinder alle være på et vist stadium, så der er en ensartethed [blandt] kvinderne."

Hvordan brystkræft er iscenesat

Kræften spreder i kroppen gennem lymfesystemet og gennem blodet. For at afgøre, hvor langt din brystkræft har spredt sig, vil lægerne udføre en række tests, der omfatter:

  • Billeddannelse. Der er et antal særlige røntgenstråler, der kan anvendes til at få en bedre fornemmelse af omfanget af din kræft, herunder mammografi, ultralyd, knoglescanning, computertomografi (CT) scanning, magnetisk resonans (MR)-scanning, og positronemissionstomografi (PET) scanning. Din læge vil bestemme de relevante scanninger baseret på din tilstand.
  • Sentinel node biopsi. Kirurgisk fjernelse af nogle af de lymfeknuder tættest på din tumor lægerne kan se, om brystkræft har spredt sig til disse kirtler. Lymfeknude engagement normalt indikerer, at kræft snart vil bevæge sig til fjerne organer.
  • Ct-styrede nål biopsi. CT-scanning billeder bruges til at vejlede en nål direkte ind i et område, hvor kræften kan have spredt, således at en vævsprøve kan udvindes. Denne prøve er derefter undersøges under et mikroskop for kræftceller.

Brystkræft etaper

Etaperne i brystkræft omfatter:

  • Stage 0. Non-invasiv brystcancer med bevis for, at kræftcellerne har forladt området i brystet, hvor de oprindeligt dannet. Der er to undergrupper af fase 0 brystkræft: duktal carcinoma in situ (DCIS) beskriver kræftceller findes i foring af et bryst kanal og luftrør carcinoma in situ (LCIS) repræsenterer unormale celler findes i de mælkeproducerende væv, eller lobules, i brystet. DCIS kan udvikle sig til invasiv kræft, men LCIS sjældent gør. Som et resultat, mener mange læger LCIS at være en risikofaktor for kræft snarere end kræft selv. Den fem-årige overlevelsesrate for fase 0 brystkræft er 100 procent.
  • Fase I Invasiv brystkræft, hvor svulsten er lille -. Måle 2 centimeter eller mindre - og ingen lymfeknuder er involveret. De fem-års overlevelse er 100 procent.
  • Fase II. Invasiv brystkræft, hvor svulsten er 5 cm eller mindre og kræft kan have spredt sig til lymfeknuderne. De fem-års overlevelse er mellem 81 og 92 procent.
  • Stage III. Invasiv brystkræft, hvor tumoren er 5 cm eller mindre og har helt spredt sig til nærliggende lymfeknuder, eller hvor tumor er enhver størrelse og har spredt sig til brystvæggen eller huden. De fem-års overlevelse er mellem 54 og 67 procent.
  • Stage IV. Invasiv brystkræft, hvor kræften har spredt sig til andre organer, såsom lunger, lever, knogle eller hjerne. De fem-års overlevelse er 20 procent.

Selv om en højere brystkræft etape tendens til at betyde en dårligere prognose, "stage er ikke den eneste brik i puslespillet med hensyn til forståelse af risikoen for kræft kommer tilbage, og hvad terapi [kan] tilbydes," Dr. Russell siger. Ligegyldigt hvad iscenesætte din brystkræft er på tidspunktet for diagnosen, kan du og din læge arbejde sammen om at udvikle det bedste brystkræftbehandling plan, der er skræddersyet til dig.

Retur til brystkræft bevidsthed.