Evb

Bipolar lidelse og relationer

Bipolar lidelse har en tendens til at såre dem, vi elsker mest. Lær hvordan du og din partner kan arbejde sammen om at styrke jeres forhold.

Når du er i et forhold og har bipolar lidelse, er både du og din partner påvirkes af din bipolar symptomer. For at hjælpe dit forhold ikke bare overleve, men trives, er du nødt til at arbejde sammen om at styre din tilstand og tackle de udfordringer, det kan præsentere.

"Under en episode af bipolar lidelse, hvad enten manisk eller deprimeret, den enkelte har en hårdere tid på at kommunikere med andre," siger George Tesar, MD, formand for afdelingen for psykiatri og psykologi ved Cleveland Clinic i Ohio. "Både mani og depression forstyrre din evne til at være opmærksom, lytte til, hvad der foregår omkring dig, og genkende subtile former for kommunikation, såsom kropssprog og følelsesmæssige udtryk. "

Når du forsøger at kommunikere med din partner i løbet af en bipolar episode, kan du komme på tværs som ulogisk, urimelig, selvcentreret, eller irritabel. Uanset om du mener det eller ej, kan du blive såre din partner og gøre skade på dit forhold. Din partner kan føle sig ensom, isolerede, ignoreret eller endda afvist som et resultat af din adfærd under maniske og depressive episoder, siger Dr. Tesar.

Forståelse depressive og maniske episoder

At være i et forhold med en person, der har bipolar lidelse kan være forvirrende for den anden partner - en up-and-down rutsjetur. Du kan blive griner og kærlig en dag, og den næste dag depression kan sætte i. Pludselig, du isolere dig selv og skubbe din partner væk. Du kan klage eller være meget let irriteret, siger Tesar - kort sagt, kan du ikke altid være behageligt at være omkring.

Under maniske episoder, når du føler dig opstemt og på et højt, kan du være engagingly sjovt, eller du kan føle sig mere romantisk. Dit gode humør og energi kan være smittefarlige, siger Tesar. "Som episoden intensiveres, dog kan den maniske enkelte blive irriterende, utiltalende, hensynsløs, og til tider aggressiv, selv destruktiv."

Hvad er interessant, tilføjer Tesar er, at jo mere intens episode, jo lettere kan det være for din partner at tilgive dig og skylden sygdommen. Når du oplever en mildere episode af bipolar symptomer, kan dit forhold blive konfronteret med den slags konflikter nogen par erfaringer.

Når disse maniske og depressive episoder opstår igen og igen, kan dine bipolar symptomer ondt tillid og engagement i dit forhold. "Videnskabelige undersøgelser viser, at 90 procent af dem med bipolar lidelse gå igennem skilsmisse," siger Tesar.

Genopbygge dit bond: at finde støtte til bipolar

God kommunikation er afgørende i ethvert forhold. En opdeling i kommunikation er ofte begyndelsen til enden, især hvis denne fordeling fortsætter, siger Tesar. Holde op kommunikation kan være en endnu større kamp, ​​når bipolar symptomer truer med at skade din obligation.

Men det betyder ikke, at dit forhold er dødsdømt. "Et stærkt forhold, dybe engagement til hinanden, og en forståelse af bipolar lidelse reducere risikoen for skilsmisse," siger Tesar.

Her er nogle måder, du kan styrke dit forhold og reparere nogle af de skader, der kan forårsages af bipolar symptomer:

  • Fix det blev brudt. I de stabile perioder, hvor bipolar symptomer er ikke til stede, arbejder på at reparere og løse problemer, der kom op i løbet af en bipolar episode. "Løs konflikter og følelser, der blev såret," Tesar siger.
  • Arbejde med en terapeut. Du og din partner både brug for støtte for bipolar lidelse. Når du begynder at snakke tingene ud, mener par sessioner med en terapeut. "Healing kommunikation kan lettes ved en terapeut, der forstår bipolar lidelse eller af den behandlende psykiater," siger Tesar. Med støtte fra en terapeut, du kan lære at kommunikere med hinanden på måder, der er klart og positivt, og bedre forstå hinandens følelser.
  • Planlægge aftaler sammen Besøg med din psykiater, bør ikke være for dig alene -. Det er nyttigt for dig, din partner og jeres forhold, hvis din partner er en aktiv deltager i din behandling. "Psykiatere, der behandler bipolar lidelse, bør rutinemæssigt opfordre patienten til at invitere ægtefælle, partner, et familiemedlem eller en nær ven til at slå sig sammen med lægen og patienten," siger Tesar.
  • Fortæl din partner hvordan man kan hjælpe. Måske har du simpelthen nødt til at høre din partner spørge, hvordan du gør hver dag og give en sympatisk øre. Du kan spørge din elskede til at planlægge en sjov aktivitet eller udflugt så du kan nyde hinanden uden der beskæftiger sig med bipolar lidelse. Måske alle tager det for din partner til at være støttende og positive, for at minde dig om, at du kan få det bedre.

En vigtig del af at opretholde relationer, når du har bipolar lidelse er "at lære at forudse og håndtere de uundgåelige kommunikation opdelinger der ledsager episoder," siger Tesar. Holde kommunikationslinjerne åbne, uanset hvor udfordrende, vil give dig og dit forhold armeringen er nødvendig for at trives.