Evb

Beskæftiger sig med flere allergier

Hvad skal man gøre, når det ser ud som noget, du rører, spise eller trække vejret bringer på symptomer på allergi.

Nogle mennesker synes bestemt til at nyse, kløe og kæmpe gennem livet med flere allergier, mens andre måske kun lejlighedsvis, sæsonbestemte allergi. Hvorfor?

Det kunne være i dine gener. Vi ved, at børn kan arve en tendens til at udvikle allergi. Clifford W. Bassett, MD, en New York-baserede allergolog, siger, at hvis begge forældre har allergi, deres barn sandsynligvis vil udvikle allergi, også.

"Folk med allergisk baggrund kan have fødevareallergi, respiratoriske allergier og problemer med bihulerne, "siger Dr. Bassett, en klinisk instruktør i fordelingen af infektionssygdomme og immunologi ved New York University School of Medicine. "Nogle mennesker kan have alle de ovennævnte."

Diagnosticering flere allergier er en udfordring

"Vi evaluerer alle dele af problemer," Bassett siger. "Vi gør en fødevare elimination test, hvis vi har brug for. Hvis det er hudallergi, ser vi på, at [ved] at gøre allergi patch tests."

Han udfører også en udfordring test, hvilket betyder at udsætte dig ved mad eller inhalation, til den formodede allergen på lægens kontor.

Lægemidler til flere allergier

Hvad Bassett siger, at han forsøger at gøre for mennesker med multiple allergier er at give dem den rigtige medicin på det rigtige tidspunkt og på det laveste dosis muligt.

Når din læge har påpeget de stoffer, der forårsager din flere allergier, kan behandlinger omfatter:

  • Antihistaminer, som er tilgængelige i både korttidsvirkende og langtidsvirkende version.
  • Næsespray, herunder kortikosteroider såsom fluticasonpropionat (Flonase) og mometasonfuroat (Nasomet), antihistaminer såsom azelastin nasal (Astelin) eller cromolyn nasal (nasalcrom).
  • Dekongestanter, som kan hjælpe med at lindre din tilstoppet næse. Næsespray decongestants kan blive vanedannende, selv om, så en pille form kunne være en bedre løsning, Bassett siger.
  • Leukotrien inhibitorer, såsom monteleukast (Singulair), som faktisk blokerer de stoffer, der udløser allergi. Bassett siger, at dette stof kan dæmpe visse symptomer, men det er først og fremmest beregnet til sæsonbetonet allergi og problemer med bihulerne.
  • Immunterapi, hvilket kunne være svaret, hvis intet andet virker.

    De fleste mennesker, der får allergi skud for to til fire år kan afbryde dem efter en periode med vedligeholdelse er opnået. Hvis du gør det regime ordentligt, får du langsigtede fordele, Bassett siger. "Det er det tætteste ting at en kur, vi har."

Behandling til flere allergier: Tag en ferie

Når du har været på en medicin for en periode af tid og synes at være symptom-fri, Bassett udskriver en recept ferie.

"Vi vil skære ned for at se, om der er en gentagelse af symptomer," siger han. "Det giver mening at reducere den medicin en gang imellem, fordi en person med flere allergier er et bevægeligt mål."

Hvis symptomerne ikke vender tilbage efter at lægemidlet ferien, kan du blive fri for flere allergier.

Flere allergier: andre strategier for at klare

  • Ændr din rutine. Hold dig væk fra din allergi udløsere, så godt du kan. Hvis du ved, hvad der udløser din allergi symptomer, så gør, hvad du skal gøre for at undgå disse allergener.
  • Rense luften! Overvej at købe en luftrenser at befri indendørs luft af potentielle allergener. Også, hvis du lider af sæsonbetonet allergi, holde vinduerne lukket og aircondition kører for at minimere mængden af ​​allergen, der kommer ind i dit hjem.
  • Brug internettet. Hvis du har fødevareallergi, kan internettet være en stor kilde til information. Du kan finde opskrifter, der appellerer til netop din fødevareallergi samt lister over store fødevarer erstatninger og instruktioner for at gøre udskiftninger i opskrifter.

Men uanset hvorfor de varierer, allergi er ikke sjovt. Hvis du har flere allergier, sørg for at holde regelmæssige aftaler med din allergolog.