Evb

Barndom ondartet fibrøst histiocytoma

MFH er sjælden hos børn, men farligt, hvis det ikke er fanget tidligt. Det er normalt smertefri og kun bemærket, når der er en klump eller nogle hævelse på en arm eller ben.

Malignt fibrøst histiocytoma (MFH) er en af en sjælden form for kræft kaldes sarkomer, der påvirker brusk, knogler og muskler. MFH er mest almindelig hos ældre voksne, men børn får ondartet fibrøst histiocytoma. I Europa, mellem 1975 og 1995 blev omkring 65 børn om året diagnosticeret med barndom MFH. Det svarer til 0,8 tilfælde pr million mennesker, ifølge National Cancer Institute. Til sammenligning er MFH den mest almindelige kræft sarkom hos voksne, der forårsager omkring 9.500 nye tilfælde i 2006 alene.

Barndom ondartet fibrøst histiocytoma
MFH stammer fibrøst væv, det hårde væv, der danner sener og ledbånd og dækker knogler og andre dele af kroppen. Det er oftest findes i væv, der omgiver og støtter de lange knogler i benene. Fordi MFH normalt mål blødt væv, som er elastisk og fleksibel, kan en tumor eksistere og vokse i lang tid, før det opdages. De fleste mennesker er klar over at de har MFH, når de ser de har en stor hævelse eller klumper på deres lår eller arm. MFH normalt er smertefri, der forårsager ubehag, hvis væksten af ​​tumor klemmer en nerve eller muskel. Når MFH spreder, det normalt invaderer lungerne.

Barndom ondartet fiberholdigt histiocytoma: årsager
Ingen er sikker på, hvad der forårsager MFH. Imidlertid er følgende tro at spille en rolle i udviklingen af ​​MFH:

  • Kemikalier: Nogle læger mener udsættelse for visse kemikalier øger din risiko for MFH. Disse kemikalier omfatter vinylchlorid, arsen, nogle herbicider og træimprægneringsmidler, der indeholder chlorphenoler.
  • Genetik: Genetiske abnormiteter kan forårsage MFH.
  • Stråling: Strålebehandling er blevet den mest etablerede risikofaktor for alle bløddelssarkomer. Patienter, som modtager stråling for kræft er mere tilbøjelige til at få MFH.

Barndom ondartet fiberholdigt histiocytoma: diagnose
Læger bruger en række værktøjer til at detektere barndommen ondartet fiberholdigt histiocytoma, herunder:

  • Imaging undersøgelser: X-stråler, er CT (computertomografi) scanning, MR (magnetisk resonans imaging) og knoglescanninger alle bruges til at opdage og undersøge tumorer. De er nyttige for at finde ud af størrelsen og formen af ​​tumoren.
  • Nål eller standard kirurgisk biopsi: Læger fjerner væv fra klumper og undersøger den under mikroskop for at afgøre, om det er kræft.
  • Blood test: Din læge kan analysere dit blod efter andre tegn vejledende for kræft, såsom abnorme tal eller figurer af blodceller.

Barndom ondartet fiberholdigt histiocytoma: behandling
Behandlingen omfatter normalt et eller flere af følgende:

  • Operation for at fjerne svulsten.
  • Kemoterapi til at formindske tumoren før operationen og bagefter at sørge eventuelle resterende kræftceller bliver dræbt.
  • Stråling efter operation for at dræbe dvælende kræftceller.
Udfordringer til behandling af maligne fiberholdige histiocytoma hos børn
Behandling af MFH tager særlig hensyn i børn, fordi den indebærer manipulation af væv og knogler, der stadig vokser. Angrebne lemmer kan være forskellige længder efter behandling, på grund af de virkninger, som behandlinger såsom kirurgi eller kemoterapi kan have på et barns vækst ryk. Og, kan dit barn også står over for den meget reel mulighed for at miste en legemsdel. I operationen, prøv lægerne at redde lemmer, hvis det er muligt, men nogle gange amputation er nødvendig. Hvis amputation sker, er der proteser til rådighed, og fysioterapi teknikker kan hjælpe dit barn genvinde funktion og komme tilbage til at være et barn så hurtigt som muligt.

Barndom ondartet fiberholdigt histiocytoma: langsigtede udsigter
Hvis MFH er lokaliseret, og har ikke spredt sig til andre organer, fem-års overlevelsesraten er relativt høj, omkring 70 procent. Men bløddelssarkomer som MFH tendens til at gentage på samme sted op til 50 procent af tiden.

Som med enhver kræftdiagnose, er behandlingen planen og prognose individuelt for hvert af de berørte person. Tal med dit barns læge om den bedste fremgangsmåde, og hvad de kan forvente. Igangværende forskning kan også føre til forbedringer i pleje og en kur for denne sjældne sygdom hos børn.

Lær mere i Everyday Health Bone kræft center.