Evb

Autisme: acceptere diagnosen

Læring dit barn er autistisk kan forlade dig forvirret på først. Her er hjælp til at acceptere nyheder og gå videre med en handlingsplan.

Under autisme er ikke en del af drømmen, når du starter en familie, men det er virkeligheden for én ud af 110 børn i dag, der påvirker fire gange flere drenge end piger.

For nogle forældre kan endelig at få diagnosen være en lettelse, fordi de mistænkes det i årevis. For andre, er at lære deres barn autistisk kommer som en komplet stød. Det var tilfældet for Areva Martin, en advokat i Los Angeles, hvis 10-årige søn, Marty, blev diagnosticeret, da han var 2.

"Vi ledte efter terapi for hvad vi troede var en simpel tale forsinkelse" siger Martin. Da hun lærte at han havde autisme, Martin siger, at hun blev hærget: "I første omgang kunne jeg ikke sige ordet autisme. Etiketten fremmanede mange følelser. "Det var også svært ikke at vide, hvad fremtiden ville bringe for Marty, og vide, at der er ingen helbredelse.

Martin siger, at det tog omkring seks måneder for at sørge over sin søns diagnose. "Det dvælede over det, men de mest intense følelser af sorg formentlig varede seks måneder eller deromkring," siger Martin. For hende, hjalp det til at komme i gang. Hendes læge havde givet hende en lang liste af ting, hun skulle gøre, at kontakte et sundheds-og menneskelig service bureau til at finde en børnehave for Marty.

Så Martin begyndte en non-profit organisation kaldet Special Needs Network Inc. for at hjælpe andre familier navigere net af tjenester, efter at de lærer deres barn har autisme. "Jeg indså, hvor svært det var at navigere og koordinere tjenester i denne korte vindue af tid, som de kalder tidlig indgriben," siger Martin. Det er endnu sværere for familier med lav indkomst, så hendes organisation hjælper dem med at få nødvendige tjenester og fortaler for deres børn.

Problemet med en autisme diagnose

Her er andre strategier til at hjælpe dig med at affinde sig med dit barns autisme diagnose og komme videre:

 • Hold nogle perspektiv. For én, kan det hjælpe at huske, at dit barn ikke er anderledes nu, at du ved, at han har autisme. Han er det samme barn, du har elsket siden fødslen. Men nu kan du få ham hjælpe med at være så vellykket som muligt med disse udfordringer.
 • Lad dig sørge. Det kan ikke ske for enhver forælder, men mange sandsynligvis gå igennem faser af sørgende efter at få diagnosen, siger Cathy Pratt, ph.d., direktør for Indiana Resource Center for Autisme i Indiana Institute om handicap og Fællesskabet på Indiana University i Bloomington og formand for bestyrelsen for National Autism Society of Europe. Psykologer beskriver stadier af sorg som stød eller vantro, længsel, vrede, depression og accept.

  Det er okay at sørge, men det er vigtigt at komme ud af de stadier af sorg med en handlingsplan, Pratt siger. En passende Planen kan være at gøre forskning, finde støtte, så tænk på de ydelser og behandling dit barn behov, og arbejde på at få ham disse tjenester.
 • Må forskning i de rigtige steder. Så snart de får diagnosen, de fleste forældre begynde at søge efter information, siger Patricia Wright, ph.d., national direktør for autisme tjenester til påske Sæler i Chicago. Men det kan blive overvældende hurtigt.

  "Når du skriver 'autisme' i Google, får du over en million hits," siger Wright. Snarere end at forsøge at finkæmme gennem alle de oplysninger og vurdere, hvad er nøjagtig, og hvad er ikke, gå til pålidelige kilder først, såsom autisme samfund europa, autisme taler, det Nationale center på fosterskader og udviklingsforstyrrelser, påske sæler og andre organisationer dedikeret til at hjælpe folk til at forstå autisme.
 • Opsøge støtte. Det værste du kan gøre, når du får diagnosen er at isolere dig selv. Siger Pratt, "Diagnosen kan isolere nok. Det er vigtigt for familierne at nå ud. "

  Kig efter støttegrupper eller lokale grupper i dit område. "Ikke alle er en støttegruppe fan, men de er nyttige," siger Wright. Du kan mødes med samfundet eller støttegrupper personligt eller på internettet. Kig efter en gruppe med et formål, siger hun, hvor du kan få og dele information.

  Det vil også hjælpe med at finde andre fagfolk, der kan uddanne dig om autisme og hjælpe dig igennem denne tid, såsom en psykolog eller en anden professionel inden for autisme, Pratt siger.
 • Skride til handling. Nogle mennesker føler lammet eller overvældet, når de får at vide, at deres barn har autisme, men lad ikke dine følelser stoppe dig fra at få dit barn hjælp i en så ung alder som muligt. "Vi er nødt til at sige det igen og igen: Tidlig indgriben er den bedste mulighed for et positivt resultat," siger Wright. Tidlig indgriben programmer er meget vellykket, især i en ung alder, før et barn har etableret udfordrende mønstre.

Husk, at du kan henvise dit eget barn for tidlig intervention. "Nogle familier tror, ​​de har brug for en henvisning, men de kan kalde deres lokale uddannelse agentur og bede om at få deres barn evalueret," siger Wright.

Læring dit barn har autisme, kan være et chok, men kommer til udtryk med diagnosen og tage handling kan hjælpe dig til at føle bemyndiget Pratt siger, hvilket vil hjælpe dig med at bevæge sig fremad.