Evb

Asbest risici i hjemmet

Asbest kan frigives fra gamle isolering og andre hjem produkter og forårsage alvorlige sundhedsproblemer. Hvad skal du gøre, hvis du har mistanke om asbest i dit hjem?

Der er formentlig ingen steder i verden, hvor du føler dig så sikker som du gør derhjemme. Men hvad nu hvis dit hjem var forurenet med en skadelig luftforurenende der kan få dig til at få respiratoriske sygdomme eller endda en type kræft kaldes mesotheliom? Asbest er et sådant stof, der kan findes i hjemmet, især i ældre huse.

Hvad er asbest?

Asbest er en form for magnesiumsilicat består af bundter af fibre. Gennem 1970'erne blev disse naturlige fibre tilsættes til fælles hjem-bygning, automobil-, fremstillings-og andre materialer til at gøre de materialer resistente over for brand. Siden slutningen af ​​1980'erne har de fleste typer af asbest er blevet officielt forbudt enhver brug i de fleste lande, men det stadig kan findes i ethvert produkt, der fremstilles før forbuddet, medmindre det blev fjernet. Hvorfor blev produkter fremstillet med asbest forbudt? Det blev opdaget, at der er alvorlige sundhedsmæssige effekter forbundet med udsættelse for asbest, herunder lungehindekræft, en sjælden form for kræft.

Asbest i dit hjem

I ældre huse kan asbest findes i mange byggematerialer, både indenfor og udenfor, som disse:

 • Gulvfliser lavet af vinyl og andre materialer
 • Isolering omkring ældre ovne, kedler, brændeovne og andre opvarmningssystemer
 • Sidespor, tagdækning, og småsten materialer
 • Isolering indvendig vægge og lofter, som er installeret så sent som i 1990
 • Kunstige materialer, der anvendes i gaspejse, såsom gløder eller aske på kunstige logs
 • Isoleringsmaterialer i vægge og lofter
 • Maling og væg-patching materialer før 1977

Asbest og sundhed

Asbest i dit hjem betyder ikke automatisk, at dit helbred er i fare, eller at luften i dit hjem er forurenet med asbestfibre. Asbestholdige materialer, der er i god stand og godt sikret må ikke forårsage problemer.

Men hvis materialerne er forstyrret, kan asbestfibre frigives i luften og påvirker luftkvaliteten. Når disse asbestfibre er indåndet, kan nogle indgive permanent i dine lunger, og en række helbredsproblemer kan medføre:

 • Lungehindekræft, en sjælden form for kræft, som påvirker membranerne foring af maven eller brystet
 • Asbestose, en ardannelse i lungerne
 • Lungekræft
 • Potentielt øgede risiko for kræft i spiserøret, nyrer, colon, mave-tarmkanalen, og hals

De fleste mennesker er udsat for en lille mængde asbest, som typisk er ikke skadeligt. Når mængden af ​​asbest i luften foranstaltningerne mellem ca 0,00001 og 0,0001 fibre per milliliter (fiber / ml), er det nok ikke en sundhedsfare. Den juridiske grænse for sikker eksponering for asbest på arbejdspladsen er nu 0,1 fiber / ml, så enhver asbest måling i hjemmet på 0,1 fiber / ml eller mere er en sundhedsmæssig bekymring. Du kan have den luften i dit hjem testet for at se, om asbest er til stede.

At komme af asbest

Dit første skridt er at identificere materialer, der indeholder asbest, selv om det kan være vanskeligt at gøre. Du kan ikke fortælle ved at se på eller følelse dem. Nogle materialer kan mærkes som indeholdende asbest. Ellers vil prøver skal udtages og analyseres for asbestfibre.

Altid har en professionel udtage prøver af det materiale, som mistænkes for at indeholde asbest. Hvis materialet er forstyrret eller fjernes forkert, kan asbest blive frigivet til luften, hvilket resulterer i potentielle sundhedsproblemer.

Én måde at håndtere en asbest problem i dit hjem er at forsegle forurenet materiale med et stof, der frakker fibre til at holde dem fra at komme i luften. Det er også muligt at placere et beskyttende dække over materialet at låse i fibrene. Men blot dækker op eller reparation af problemet kan føre til flere problemer senere, og du kan i sidste ende nødt til at fjerne materiale.

Helt at fjerne asbestholdige materialer fra dit hjem er en mere indviklet og dyr proces, men aldrig forsøge at rippe dem ud af dit hjem på din egen. Tilkald en professionel.

Selvom du ønsker at undgå udsættelse for asbest, huske på, at lungehindekræft er en meget sjælden form for kræft. Symptomerne ofte ikke vise indtil længe efter udsættelse for forurenende stoffer i luften - så mange som 20 eller 30 år senere. Hvis du har mistanke om nogle byggematerialer i dit hjem er gamle nok til at indeholde asbest, tage tid at finde en professionel og beslutte på vej til at håndtere situationen.

Find mere i Sund home center.