Evb

Alzheimers sygdom: at finde støtte til de pårørende

Lær hvad du skal gøre for at passe på dig selv, når du giver Alzheimers pleje til en anden.

Som pårørende til en person med Alzheimers sygdom, du laver så meget som du kan for at forstå sygdommen og hjælpe din elskede. Men hvem tager sig af dig?

Hvis du har tendens til at en person med Alzheimers sygdom derhjemme, du allerede ved, at det er en særlig hård opgave. Der kan være tidspunkter, hvor du føler at du er i slutningen af ​​dit reb. Og som Alzheimers sygdom skrider frem, vil du nødt til at rampe op endnu mere, tilpasse dit niveau af pleje til de ændrede adfærdsmønstre på den person, du omsorg for.

Eksperter siger, at du skal være opmærksom på, at du som pårørende, er også i risiko for at blive syg. Forskning viser, at pårørende til mennesker med Alzheimers sygdom er mere tilbøjelige til at lide af depression og andre sygdomme - endnu mere end dem, der bekymrer sig for folk med andre typer af kroniske sygdomme. Den bedste måde at vedligeholde din egen sundhed, mens omsorgen for en person med Alzheimers er at få tilstrækkelig hjælp og støtte, før du har lyst til det er for meget for dig at håndtere selv. Følgende oplysninger vil give dig nogle ideer om, hvor de skal henvende.

Hvilken support er til rådighed for Alzheimers sygdom pårørende?
"I en masse måder, er Alzheimers sygdom lettest på de mennesker, der har det," siger Cheryl Woodson, MD, fra Chicago Heights, Illinois, grundlægger af Woodson Center for Adult Healthcare. Dr. Woodson tog sig af sin egen mor, da hun boede sammen med Alzheimers sygdom, og er en fortaler for familier, der er involveret i Alzheimers pleje.

"Støttegrupper, voksne daginstitutioner, aflastning (for at komme væk fra ansvar omsorgen for en person med Alzheimers for et stykke tid) og individuel psykoterapi kan hjælpe pårørende klare. Det hjælper også at have en ærlig samtale med en geriatrician (en specialist, der behandler ældre voksne), som kan forklare, hvordan sygdommen fungerer og hjælpe pårørende til at forberede sig på ændringerne, "siger Dr. Woodson.

Der er også mange ressourcer til rådighed på området for Alzheimers pleje, der kan hjælpe dig til at jonglere de mange ansvar og gøre tid til dig selv. Følgende er nogle tips, der kan hjælpe dig med at finde den støtte og pleje, du har brug for:
  • Start med din familie læge. De fleste praktiserende læger har mange patienter, der er pårørende. De kan hjælpe dig til at bo på toppen af ​​din fysiske og mentale sundhed, give dig gode praktiske råd om styring af stress og andre problemer, der kommer op undervejs, og henvise dig til den lokale Alzheimers ressourcer.
  • Gør brug af de ressourcer fra beslægtede organisationer. Kontakte en af de mange nationale organisationer, der hjælper med Alzheimers pleje er en god måde at bo på toppen af hvad der sker i dette område. De fleste af disse organisationer har lokalafdelinger, så det er værd at undersøge, om der er en i nærheden af dig. Alzheimers sygdom uddannelse og henvisning center, Alzheimerforeningen, Børn af gamle forældre, ældreplejen locator og familie omsorgsperson alliance er alle landsdækkende, almennyttige organisationer, der tilbyder information og tjenester for Alzheimers sygdom pårørende.
  • Overveje at tage nogle klasser. Forsøger at kommunikere med en person, der har Alzheimers sygdom er en udfordring. Mange grupper og nationale organisationer tilbyder undervisning, der underviser problemløsning og kommunikationsevner, der kan hjælpe dig til bedre at kommunikere med din elskede, så du kan give den bedste Alzheimers pleje muligt.
  • Giv dig selv et pusterum nu og da. "Voksen dagcentre giver pårørende en tiltrængt pause i et par timer, eller et par dage, hver uge. Nogle centre har aften-og weekend timer samt. De fleste centre tilbyder transport. Centrene giver stimulation, socialisering, tilsyn, måltider, og nogle gange, fysisk og ergoterapi. Assisted-levende faciliteter og plejehjem tilbyde op til to uger i et pusterum bo, når en pårørende har brug for en ferie, eller når de skal tage sig af deres egne problemer (ligesom en operation eller anden sygdom), "siger Woodson.
  • Deltag i en støttegruppe. En lokal support gruppe eller endda en online support-gruppe kan være en reel stikkontakt og kilde til opmuntring for Alzheimers pårørende. Medlemmer af disse grupper dele deres erfaringer, giver gode tips, og give en ekstra dosis af følelsesmæssig støtte.
  • Få hjælp planlægning for fremtidig pleje. Når det er tid til at begynde at tænke på langvarig pleje til din elskede, se til tjenester, der kan hjælpe dig med at hårde økonomiske og juridiske beslutninger. Ud over den rådgivning fra din egen finansiel rådgiver og advokat, tilbyder mange af de nationale Alzheimers organisationer pårørende adgang til disse tjenester. National Academy of ældre advokater er en fremragende ressource til at overveje.

Fordi at være en omsorgsperson for en person med Alzheimers sygdom er ofte sådan en hård, stressende job, nogle læger overveje Alzheimers pårørende den "skjulte patient." Det er naturligt at føle vrede, når den person, du omsorg for strejker ud på dig tilsyneladende irrationelt og i sidste ende synes ikke at vide, hvem du er noget mere. Bare husk, behøver du ikke at gå enegang. Nå ud til folk, der kan hjælpe. Tal om dine følelser med din læge og din familie. Bede om hjælp er ikke en falliterklæring.

Efter alt, hvis du ikke tage sig af dig selv, vil du ikke være i stand til at tage sig af din elskede med Alzheimers sygdom.