Evb

Alt hvad du nogensinde undret dig over slim og slim

Måske er din næse er kløende og streaming med slim, eller måske du kan ikke trække vejret, fordi tykke slim synes at være tilstopning din hals. Lær, hvad der forårsager ellers umærkelig slim til at blive en mærkbar gider.

Misforståelser vrimler om slim og slim, og om hvad deres konsistens og farve betyder.

"Dette er formentlig en af ​​de mest almindelige diskussioner, som jeg nødt til at have med patienter som en øre, næse og hals specialist," siger Michael S. Ellis, MD, en klinisk professor i otolaryngology og hoved og hals kirurgi ved Tulane University School of Medicine i New Orleans, La "Jeg kalder det New Orleans næse. Folk i New Orleans tror, ​​de har allergi forårsager deres slim problemer, men det er forkert. "


Mest almindelige øre, næse og hals klager


Disse "slim problemer" er ikke bare plager New Orleans 'indbyggere. Folk over hele landet kæmper løbende næser, tilstoppede næser, post-nasal drop, og alt der imellem. Luftvejsinfektioner, den forkølelse, sinus infektioner, allergier, rygning, og selv dine omgivelser alle udløser ændringer i din slim, der kan efterlade dig frustreret og vandrer apotek gangene på udkig efter den bedste løsning.

Her er nogle af de mest almindelige spørgsmål og svar om slim og slim til at hjælpe med at rydde op i forvirringen.

1.. Hvad er slim?

"Slim er som en gelatine, en klæbrig substans, hvis funktion er at smøre og også for at filtrere," siger Dr. Ellis. Slim fungerer som et filter af den luft du indånder ved at fange snavs og skidt, som du indånder det, beskytter dine lunger.

Men Ellis forklarer, hvad de fleste mennesker tænker på, da stoffet i deres næse og sinus passager er en hårfin balance både slim og rindende sekreter - væske lavet af cellerne i næse og bihuler. Normalt disse to stoffer arbejder sammen uden problemer, og du sandsynligvis ikke engang mærke til dem.

"Hvis du får en allergi eller en kold, og din næse løber som en vandhane, du gør et overskud af vandig sekret," siger Ellis. I den anden ende, tykke slim - den slags, der fører til post-nasal drop og trængsel eller bliver sprøde - er som regel resultat af at være alt for tør. Siger Ellis 90 procent af de patienter, han ser faktisk oplever problemer med tykke slim, ikke en løbende næse på grund af den almindelig forkølelse.

2.. Hvad er slim?

Slim er en slim-lignende stof, der produceres af de nedre luftveje, såsom lungerne og åndedrætsorganerne, der fører til lungerne, ikke af næse og bihuler, der producerer slim, streams af eller træsko op i næsen. Du kan ikke mærke slim, medmindre du hoster det op som et symptom på bronkitis eller lungebetændelse. Som det er tilfældet med slim, slim, der har en farve, såsom grøn eller gul kan indikere infektion. Hver gang du ser blod i slim du hoster op, skal du søge lægehjælp.

3.. Hvad betyder slim gøre?

Slim, forklarer Ellis, hjælper med at beskytte lungerne ved at opfange snavs og støv, som du inhalerer. Du kan trygt sluge denne blanding, selv om de fleste mennesker ikke kan lide fornemmelsen af ​​at sluge store mængder. Din krop vil opsuge det meste af slim selv. Snavs, støv og snavs er gået ud af dit system, og eventuelle bakterier dræbes af din mave syrer.

Fortsæt læsning side 2 i denne artikel.