Evb

Alkohol og psoriasis: hvorfor de ikke altid bland

Er din hud mere rød og vred efter et par øl på fredag ​​aften? her er hvorfor, og hvad du måske vælger at drikke i stedet.

Hvis du har psoriasis, kan din læge har fortalt dig at begrænse dit alkoholforbrug på grund af de mulige virkninger på din tilstand og om den medicin, du tager til behandling af psoriasis. Men betyder det, du er nødt til at give afkald at lejlighedsvis glas vin på middag?

"Hvis nogen har et glas vin eller en øl om dagen, vil det ikke forværres betydeligt hans eller hendes psoriasis," forklarer Colby Evans, MD, en hudlæge i Austin, Texas, og et medlem af National Psoriasis Foundation Board of Trustees. Men drikker mere end dette beløb kan have nogle potentielt alvorlige effekter på dit psoriasis og din generelle sundhed.

Alkohol virkninger på psoriasis

Alkoholforbrug kan have en række effekter på din psoriasis, herunder:

  • Psoriasis nødblus. Mange psoriasis patienter oplever, at når de drikker alkohol, deres psoriasis nødblus. Dette synes at være et problem mere med mænd end kvinder, der har psoriasis. "Det er ikke helt klart, hvorfor der er en sammenhæng mellem psoriasis udbrud og forbrugende betydelige mængder af alkohol," siger Dr. Evans, "men det tyder på der er."
  • Tør hud. Psoriasis plaques er pletter af tør, skællet, rød hud. Alkohol har den virkning yderligere tørring din hud. Det er vigtigt at holde din hud fugtig, når du har psoriasis.
  • Lavere psoriasis behandling respons. Alkohol kan bremse effekten af narkotika, du tager og eventuelt stoppe dem fra at arbejde på alle, Evans siger.

Den type drink, du vælger, kan også gøre en forskel. I en nylig undersøgelse, syntes kun forbrug af ikke-lys øl at være forbundet med udviklingen af ​​psoriasis. Drikker mere end fem non-light øl om ugen næsten fordoblet risikoen. Lys øl, hvid-eller rødvin, og spiritus ikke gjorde det, som førte forskerne på Harvard Medical School, Brigham and Women 's Hospital og Boston University til mistanke om gluten i byg i øl kan være problemet. Selvom lys øl gør indeholder gluten, er mindre mængder af korn, der anvendes i produktionen af ​​lys øl.

Ud over at gøre psoriasis værre i nogle mennesker, kan alkoholforbrug også øge din risiko for at udvikle autoimmune hudsygdom i første omgang.

Alkohol effekter på din krop

Alkoholforbrug kan også påvirke andre områder af din krop - og dit liv. Det kan:

  • Få dig til at tage på i vægt. Mennesker med psoriasis er allerede i risiko for fedme, selvom forklaringen på at det ikke er godt forstået, Evans siger. Øl og vin har en masse kalorier - tomme kalorier - som kan forårsage vægtstigning. Vægtøgning kan føre til depression, og depression kan være et problem for mennesker med psoriasis, fordi de allerede kan føle ned på grund af en frygt for, at deres psoriasis gør dem svære at se på, forklarer han.
  • Give leverskader. Et af de lægemidler, der anvendes til behandling af svær psoriasis er methotrexat, som har en langsigtet bivirkning af leverskader. Overdreven alkoholforbrug, selv uden methotrexat, kan beskadige din lever. Leverskader er alvorlig og kan være dødbringende. "Det er vigtigt, at folk taler med deres læge om enhver ny behandling af psoriasis, og hvis de kan lide at drikke, kan hvilke behandlinger være sikrere for dem," Evans siger.

Husk på, at mådehold er nøglen. Du kan være i stand til sikkert at have syv genstande om ugen - hvis du sprede dem ud og have en om dagen. "Men hvis du har alle syv i en nat, der er druk," Evans advarer ", og det kan gøre nogle alvorlige leverskader." Følg lægens anbefalinger til, hvor meget alkohol er sikkert for dig. Hvis du synes, at alkohol forværrer din psoriasis symptomer, svaret er simpelt: Stop drikke.