Evb

Aktiviteter efter skole for børn med ADHD

Børn med ADHD gavn af fysisk aktivitet og sociale interaktioner. Lær de bedste og værste aktiviteter efter skole for en ADHD barn.

Børn med Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) har normalt en høj energi og korte opmærksomhed spænder. De har også svært ved at gøre overgange fra den ene aktivitet til den anden. De symptomer på ADHD kan gøre at vælge aktiviteter efter skole en udfordring.

En vigtig regel er ikke at overbelaste dem, siger Betsy Davenport, ph.d., en klinisk psykolog, der har specialiseret sig i ADHD og er i privat praksis i Portland, Oregon "Fordi børn med ADHD har problemer med at gøre overgange, de har brug for færre, ikke flere, ting at gøre, "forklarer hun. Et barn med ADHD kan få afviklet fra en hektisk efter-skole tidsplan. Alligevel børn med ADHD, som alle børn, drage kan fra fysisk aktivitet og social interaktion, som efter-skole aktiviteter kan give. Børn med ADHD også gøre godt med aktiviteter, der er struktureret, og hvor de kan optjene belønninger og se deres resultater hurtigt.

Aktiviteter efter skole til at overveje

ADHD eksperter siger disse er nogle af de bedste efter-skole aktiviteter for et barn med ADHD:

 • Karate eller andre former for kampsport. "Karate er en vidunderlig aktivitet for et barn med ADHD, fordi det indebærer masser af disciplin," Davenport siger. Karate har også indbygget incitamenter og børn med ADHD gøre godt, når de når små mål, og bliver belønnet for at gøre det. Tae Kwon Do har lignende fordele.
 • Gymnastik. Børn med ADHD har ofte problemer med balance og koordination. Gymnastik hjælper dem perfektionere deres ligevægt. Bedre koordinering kan også hjælpe med at forbedre opmærksomhed, siger John Ratey, MD, en klinisk lektor i psykiatri ved Harvard Medical School i Boston og forfatter til Spark: Den revolutionerende ny Science af motion og hjernen.
 • . Svømning Svømning er en aerob øvelse - det får hjertet og lungerne pumpning. Rekord olympisk guldmedalje vinder Michael Phelps blev diagnosticeret med ADHD, da han var 9. Selvom behandles med medicin i første omgang, at han stoppede med at tage det, når han begyndte at svømme konkurrencedygtige. Dr. Ratey mener regelmæssig motion hjalp, selv om hans mor, Debbie Phelps, siger hendes søns ADHD blev også hjulpet af hans kærlighed til sporten og strukturen af ​​regelmæssige praksis og svømme møder.
 • Cykling eller skate boarding. De er gode aktiviteter for børn med ADHD, fordi de er hurtige. "Hastighed er sjovt for børn med ADHD," Davenport siger. "Det får deres adrenalin går, hvilket hjælper med at fokusere deres sind." Men vær sikker på at det er sikkert - lære dit barn at bære en hjelm.
 • Drama eller musik, klubber. Børn med ADHD oplever ofte, at være i stand til at handle ud af forskellige figurer og scener er en fantastisk stikkontakt, Davenport siger. Tilsvarende børn med ADHD ofte udmærke sig i kunst eller musik, klasser. Spille et instrument kan øge fin og grov motoriske færdigheder og bidrage til at udvikle en bedre hånd-øje koordination.
 • Ridning. "Det er ikke noget, et barn kan gøre hver dag, fordi det er dyrt og tidskrævende," Davenport siger. Men hun tilføjer, det kan være gavnligt for et barn med ADHD, fordi hun er ved at udvikle et særligt forhold til sin hest og samtidig være aktiv.
 • Holdsport, der holder dig i bevægelse. Fodbold, basketball og fodbold er gode valg, fordi handlingen er konstant. Holdsport også give dit barn en chance for at være omkring jævnaldrende og lære sociale færdigheder. Vær sikker på at forklare spillets regler for dit barn i forvejen. Bryde dem ned og gøre dem så simpelt som du kan. Deltagelse i et team og være en del af noget særligt har også den fordel af at hjælpe til at hæve dit barns selvværd.
 • Scouting. Scouting klubber lære børn sociale færdigheder og personlige værdier. De giver også børnene mulighed for at deltage i lokale projekter, såsom park clean-ups. Spejdere ofte tilbringe tid i det fri, nyde naturen. Davenport siger at være sikker på, at dit barns tropper ledere ved, hvordan man håndtere børn med ADHD.
 • Kunst, håndværk og modelbygning. Mange børn med ADHD nyde gåder og løse problemer. Ved at arbejde med modeller og kunstprojekter, opbygge børn og tilfredsstille disse interesser. Disse typer af aktiviteter kan også hjælpe med at forbedre dit barns finmotorik.

Aktiviteter efter skole for at undgå

Her er nogle aktiviteter, der er dårlige valg for børn med ADHD:

 • Holdsport, der involverer en masse venter. Børn med ADHD har ofte problemer med at tage sving og venter. For eksempel kan baseball være et dårligt valg for børn med ADHD, fordi spillerne stå rundt i udmarken, når de er på forsvar og vente i lang tid på deres tur på bat når de er på lovovertrædelse. Volleyball kan ikke være et godt valg, enten fordi det indebærer en masse af stående på ét sted.
 • Tv og videospil. Se tv og spille videospil er passive aktiviteter, Davenport siger. De involverer ikke nogen af ​​de motion, at børn har brug for. Undersøgelser viser også, at tv og videospil er fyldt med vold, hvilket kan afvikle børn, især dem med ADHD. Den europæiske Academy of Pediatrics anbefaler, at børn ser ikke mere end 1-2 timers fjernsyn om dagen.

Uanset efter skole aktivitet, du og dit barn vælger, vil dit barn være mere motiverede til at deltage, hvis det er noget, han nyder, og ikke kede sig med hurtigt.