Evb

Administrerende lymfom - relaterede smerter

Er din lymfom forårsager din smerte? ikke lider i stilhed. Der er mange traditionelle og komplementære medicinske muligheder for lindring.

Mennesker med lymfom kan opleve smerte fra kræft selv (knogle-eller ledsmerter, for eksempel), eller som en bivirkning ved behandling. Hvis du lever med smerte, behøver du ikke at føle sig hjælpeløs. Der er mange muligheder for at hjælpe med at styre din lymfom-relaterede smerter.

"Smerte er en big deal, men jeg ville ikke fremhæve lymfom som mere smertefuldt end andre kræftformer," siger Bart Kamen, MD, ph.d., executive vice president og Chief Medical Officer for leukæmi og lymfom Society i White Plains, NY " Vi arbejder på at sammensætte en tilgang til at leve med din sygdom, der omfatter klare smerte. "

Lymfom smerter: taler op

Der er tre typer af smerte, du kan opleve:

 • Akutte smerter, der starter pludseligt og kan gå væk i en kort periode.
 • Kroniske smerter, uanset om mild eller svær, der synes at være sammen med dig det meste af tiden.
 • Gennembrudssmerter smerter, der opstår på grund af en aktivitet eller ændret medicinering niveauer

Det første skridt mod at lindre smerter taler op. Smerte er meget individuel, siger Dr. Kamen. Hvis det forhindrer dig i at spise, sove, at være aktiv, have sex, nyde livet, eller deltage i de daglige aktiviteter, fortæl dine læger. Drej til din hematologist, der vil højst sandsynligt bede dig om at vurdere din smerte på en skala fra et til 10 - det ene er blot en antydning af smerte og 10 betyder den værste smerte, du nogensinde har oplevet. Ved at bruge denne information, kan din læge hjælpe dig med at finde en løsning. Hvis dine smerter ikke reagerer hurtigt, vil han ofte kalder på en smerte ledelsesteam for assistance.

Hvis din læge eller onkologisk sygeplejerske ikke tager sig tid til at uddanne dig om smertebehandling og korrekt brug af din medicin, så spørg efter instruktion eller måske videoer og pjecer, der kan hjælpe. Undersøgelser viser, at kræftpatienter, der modtager direkte undervisning om smerte og hvordan man styrer det er mere succesfulde i at kontrollere deres egen smerte på lang sigt.

Lymfom smerter: kender dine behandlingsmuligheder

Der er en bred vifte af smerte behandlingsmuligheder, afhængigt af typen og graden af ​​Deres smerter, siger Kamen. Over-the-counter smertestillende medicin er nyttige for milde til moderate smerter. Disse omfatter acetaminophen og non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) såsom ibuprofen.

Mere alvorlige smerter over en sværhedsgrad niveau af et fire, kan behandles med opioid (narkotiske) receptpligtige smertestillende, herunder codein, morfin eller metadon. Din dosis af et opioid kan ændre sig over tid som din krop bliver vant til medicinen. Arbejd med din læge for at finde den rigtige dosis til din smerte kontrol, og husk ikke at tage mere end du har fået ordineret.

Nogle mennesker kan have andre typer af lægemidler, såsom anti-beslaglæggelse medicin eller steroider, for at hjælpe med smertebehandling og hævelse.

Lymfom smerter: alternative behandlingsformer til smertebehandling

Kamen anslår, at 60 til 80 procent af patienter med lymfekræft vil forsøge komplementær og alternativ medicin (CAM) på et tidspunkt. Der er mange måder, hvorpå du måske ønsker at forsøge at kontrollere eller bestyrer smerter uden stoffer, herunder:

 • Akupunktur
 • Biofeedback
 • Kognitiv adfærdsterapi
 • Dyb vejrtrækning
 • Massage terapi
 • Meditation
 • Afslapning
 • Visualisering
 • Yoga

Hvis du overvejer CAM som en del af din smerte forvaltningsplan, skal du sørge lad din læge vide, så du kan undgå uønskede bivirkninger.

Det mest vigtige ting at huske er, at du ikke behøver at acceptere smerten, bare fordi du er i behandling for lymfom. Du har mange muligheder for at udbedre smerter, så tal med din læge om at udvikle den rigtige strategi for dig.