Evb

5 måder at tale med mor hjælper dit hjerte

Chatte med de vigtigste kvinde i dit liv kan beskytte det vigtigste organ i kroppen. Her er hvordan.

Mere end bare en familiær forpligtelse, at tale med din mor tilbyder nogle alvorlige sundhedsmæssige frynsegoder, uanset hvor gammel du er.

Mor ved det hele (når det kommer til din familie historie)

Beslutninger, du gør hver dag om at spise og udøver spille en rolle i din risiko for hjertesygdomme, men det gør dine gener.

"Family historie er så kritisk," siger Suzanne Steinbaum, MD, DO, deltage kardiolog og direktør for kvinder og hjertesygdomme på hjerte-kar-Institute of Lenox Hill Hospital i New York City. Hun er også en national læge talsmand for AHA Go Red For Women og mor til en 5-årig søn. "En masse gange folk ikke kender, og forældrene ikke ønsker at tale om det, men det er en vigtig diskussion." At have en forælder, der har haft et hjerteanfald i 40'erne eller yngre øger en persons risiko for at få et hjerteanfald med omkring to og en halv gange, ifølge en 2011 undersøgelse. Risikoen er seks gange højere, hvis begge forældre havde hjerteanfald før 50 års alderen. Kendskab til din arvet risiko kan give dig ekstra incitament til at træffe sundere valg og bekæmpe denne risiko.

Laughing hjælper dine blodkar

Psykisk stress er forbundet med forsnævring af de blodkar, som kan begrænse blodgennemstrømning og føre til åreforkalkning, eller åreforkalkning. Men latter har den modsatte effekt, ifølge forskning fra University of Maryland School of Medicine præsenteret på 2011 European Society of Cardiology (ESC) årlige konference. En god klukle med mor åbner blodkarrene til at lade blodet flyde mere frit gennem kroppen, sænke din risiko for hjerteanfald og slagtilfælde.

Mor kan berolige dine nerver (det meste af tiden)

Når forskere fra Wisconsin ønskede at måle den følelsesmæssige vægt chatbeskeder forhold til talte ord, de studerede kvindelige børn og deres mødre. Undersøgelsen, som blev offentliggjort i tidsskriftet Evolution and Human Behavior, fundet stressede piger, der hørte deres mors stemme, på telefonen eller in-person følte trøstet. Under stress producerer kroppen mere adrenalin og kortisol, som kan stimulere dit hjerte, øge blodtrykket og snøre dine små blodkar. Måske er din mor er lige, hvad du har brug for at falde til ro.

Følelsesmæssig støtte sænker blodtrykket

I en undersøgelse af den måde romantiske partnere reagerer fysisk på hinandens tilstedeværelse, oplevede par større dyk i blodtrykket bruge tid med hinanden end dem, der hang ud med en fremmed. Forskerne korreleret blodtrykket falde mere "opfattede følelsesmæssig støtte", som den slags kan du også få fra - du gættede det - din mor.

Mor hjælper dig sat på et glad ansigt

Et positivt livssyn mindsker risikoen for hjertetilfælde såsom hjerteanfald og slagtilfælde, ifølge en gennemgang af mere end 200 undersøgelser fra Harvard School of Public Health, der blev offentliggjort i april. "En af de take homes er der er sådan en kæmpe sammenhæng mellem sindet og hjertet," Dr. Steinbaum siger. "Jo mere vi kan leve fra stedet af velvære, lykke og latter i vores sind virkelig hjælper vores hjerter mere end noget andet." Tilslutning med din mor er bare en anden måde at få flere af de glade hormoner, siger hun.

Hvor ofte har du kalder mor?

Da vi spurgte vores Facebook-venner, hvad de ønskede til Mors Dag, en mor fortalte os alle, hun ønsker, er et telefonopkald, der varer mere end to minutter. Vi tror det. En nylig undersøgelse på næsten 2 milliarder telefonopkald og 489 mio tekstbeskeder, der blev offentliggjort i tidsskriftet Scientific Reports, foreslår kvinder kommunikerer via mobiltelefon med deres døtre mere end deres mænd, som de bliver ældre.

I tilfælde af du brug for en ekstra grund til at kalde Mom denne Mors dag, eller rejse lidt længere for at give hende et knus, vi håber, at dette hjælper.

For de seneste nyheder og oplysninger om leve et hjerte-sund livsstil, Følg på Twitter fra redaktørerne af.