Evb

10 tips til jonglering gigt og familie

Hvis du har leddegigt, kan balancere din families behov og de din sygdom være hård. Få tip fra mødre, der kender disse udfordringer på første hånd.

Selv om både mænd og kvinder kan udvikle leddegigt, det påvirker kvinder tre gange så ofte som mænd. Faktisk, siger eksperter, at forekomsten af ​​RA hos kvinder steget med næsten 50 procent i løbet af de seneste fire årtier. Og mens tilstanden kan udvikle sig på alle alderstrin, er mange kvinder diagnosticeret i 20'erne og 30'erne - hvilket ofte betyder jonglerer de krav til behandling af deres tilstand med de hæve en familie.

Lori Morris og Tammy Kerker er to mødre med leddegigt, der kender alt om denne balancegang. Som svar, begyndte Morris og hendes mand Chris deres egen hjemmeside, MomswithRA.com. Webstedet, som ikke tilbyder lægelig rådgivning, indeholder artikler om Morris personlige oplevelser som en mor med leddegigt. Det giver også andre mødre at skrive deres historier, og giver oplysninger om ny forskning, forsikring og medicin.

Begge kvinder arbejder også på deltid uden for hjemmet: Kerker, der bor i Florida, er en statsautoriseret revisor, og Morris er en tale patolog i Colorado, som arbejder mest med børn, der har alvorlige autisme. Her deler de deres erfaringer og råd.

Leddegigt: en balance

  1. Uddan dig selv om leddegigt. Morris siger, "Min mand og jeg startede Momswithra.com, fordi der er bare ikke mange oplysninger om nødblus og graviditet, og lægerne er uenige om, hvad medicin er sikkert under graviditet og amning. "
  2. Tal med din læge. Hvis du ønsker at starte en familie, kan det være svært at have denne samtale med en reumatolog, der ikke er villig til at støtte din beslutning.
  3. Få støtte fra andre forældre med leddegigt. "Jeg havde en hård tid efter mit første barn, og jeg var desperat søger en person, der var i samme båd. Det var så godt at finde andre, der vidste, hvad det var ligesom, "siger Kerker. Der er mange reumatoid arthritis støttegrupper, som du kan henvende sig til.
  4. Uddan din partner og ældre børn. Arthritis Foundation har en klasse, der lærer om smerte og smertebehandling strategier. Familier kan gå sammen, siger Patience White, MD, administrerende embedslæge af fundamentet. "Eller hvis du ikke kan tage klassen, der er bøger til rådighed på arthritis.org. "
  5. Tal med dine yngste børn på deres niveau. Morris siger, at hendes unge søns naturlige nysgerrighed om den menneskelige krop hjalp ham til at forstå hendes sygdom. "Vi har fået en bog om de forskellige kropsdele, og han lærte, at han har knoglerne, og hans mors knogler ondt tider. Han [forstået] med 3-årig plan. "
  6. Kommuniker at holde børnene fra at bekymre sig. Kerker enig i, at uddannelse er vigtig, fordi selv små børn kan bekymre sig om deres forældre. "Når jeg bærer en boot eller håndled benskinner, jeg er nødt til at forklare min datter, at jeg ikke er såret, jeg bare bære dem for at forblive stærke," Kerker siger.
  7. Tænk lynlåse i stedet for snaps. De bittesmå knapper og snaps på børnenes tøj er svære at styre. Morris siger, "De fleste mødre jeg kender med RA forsøger at klæde deres børn i løstsiddende tøj. Elastik og lynlåse i stedet for snaps, og for spædbørn, natkjoler med en leg ved fødderne. "
  8. Lær alternativer til at spille på gulvet. Morris og Kerker enige om, at den største udfordring i forældrerollen unge børn er, at så mange børns aktiviteter foregår på gulvet. Kom op og ned er hård, og sidder på gulvet er ikke let for mennesker med leddegigt. Morris foreslår at spille på sengen eller på toppen af ​​trappen, så du kan svinge dine fødder over og stå op så let, når du har brug for.
  9. Finde nye måder at være sammen. Tænk over hvad du kan gøre sammen. "Selv om jeg ikke kan gå på en cykeltur, kan jeg stadig læse dem historier, eller gå i puljen," Kerker siger.
  10. Få tid til dig selv. "Find tid til at strække, træne og forblive stærke," Kerker siger, at bemærke, at dette er meget lettere sagt end gjort. Mens hun får masser af motion og bevægelse passe sine tre børn, er det svært at finde tid til at strække.

Den vigtigste ting at huske er, at der er ingen "rigtige måde" at forælder. "Jeg plejede at bekymre sig, at jeg ikke ville være så god en mor som andre mødre," Kerker siger. "Men nu synes jeg, der var skør. Jeg er stadig en god mor, selvom jeg ikke gør det nøjagtigt ligesom alle andre. "